Cafer Elmas

MHP heyeti belirlediği ve kesinleitirdiği yerlerin adaylarını Ankara’ya götürürken bu adaylar arasında Bozüyük Belediye Başkan adayı olarak Mete Yüksel de yer aldı.

2014 yerel seçimleri için MHP’den Bozüyük Belediye Başkan Aday Adaylığı konusunda 3 başvuru yapılmıştı.

MHP Bozüyük İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu; İl Genel Meclisi üyesi İsmail Zeki Uyanık, İşadamı Mete Yüksel ve kamuda çalışanlar Orhan Karalar’ın aday adaylığı dilekçelerini teslim ettiklerini belirtmişti. Değerlendirmenin ardından Ekim ayı içerisinde adaylarını açıklamayı planladıklarını belirten Köftecioğlu, seçimlere en iddialı parti olduklarını ve en şanslı aday ile seçimlere gireceklerini söylemişti.


Bugün Ankara’ya belli olan adaylar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeye gidiyor. Bilecik Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy’un yanı sıra Bayırköy Belediye Başkan adayı Hilal Subaşı, Osmaneli Belediye Başkan adayı Mustafa Kürek, İnhisar Belediye Başkan adayı Ayhan Ödübek’in de aralarında bulunduğu İl ve İlçe Başkan adayları Ankara çıkarması yapıyor. Bu heyette Bozüyük Belediye Başkan adayı olarak Mete Yüksel’in de yeraldığı öğrenilirken, MHP’nin Bozüyük’te seçimlere Mete Yüksel ile gireceği  kesinleşmiş oldu.

Bilindiği gibi Yüksel, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde seçimlere son 15 gün gibi kısa bir süre kalmasına yakın DP’den aday olmuş ve Belediye Başkan adayı olarak 6 bin 6 oy almıştı.

2.5 yıl önce MHP’ye üye olan ve burada siyasete devam eden Bozüyük halkı tarafından sevilen sayılan Yüksel’in 2014 yerel seçimlerinde Bozüyük’te en iddialı aday olduğu belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim