Emine Türksoy

Milliyetçi Hareket Partisi Bozüyük Belediye Meclis Üyeleri önceki gün gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında meclis başkanlığına 12 maddeden oluşan bir soru önergesi verdi. İlçenin farklı sorunlarına dikkat çeken önergede, engelli vatandaşlara verilen hizmetlerden organ bağışına, mesleki eğitim kurslarından çevre düzenlemelerine kadar pek çok soru ve isteğin bulunduğu önergede şu maddeler yer aldı:

1) Bozüyük Belediye Başkanlığı’mız ve Belediye Meclis üyelerimizin öncülüğünde organ nakli bekleyen bir çok vatandaşımızın sağlıklarına kavuşmalarına vesile olmak amacıyla “Organ Bağışı” kampanyası konusunda bir çalışma başlatılabilir mi?

2) Temmuz 2005’de çıkarılan Engelsiz Erişilebilir Mimari Uygulamalar Kanunu uyarınca,kanun çıktıktan sonra yapılan tüm yaya yolları, park alanları, resmi binalar ve sosyal mekanların erişilebilirlik standartlarına uygun olması ve tüm toplu taşıma araçlarının da uygun olması zorunluluğu getirmiştir.Eski yapılanlarında düzeltilmesi için 7 yıl düzenleme ve uygulama süresi verilmiştir. 2012 Temmuz ayında ülke büyük bölümünde kanun gereği hiçbir düzenleme yapılmamıştır.Bu nedenle süre 3 yıl daha uzatılmıştır.Uzatılan süre 7 Temmuz 2015 tarihinde dolmuştur.Anayasa ve ilgili kanun gereği engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırmayan belediyeler suç işlemiş sayılmaktadır.Belediyemizce ilgili kanun uyarınca gerekli düzenlemelerin yapılmasıyla ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır?

3) Öncelikle ana cadde üzerinde ki yaya geçitlerine yakın noktalar olmak üzere; uygun görülecek yollarda taşıtların hızlarını yavaşlatıcı önlemler alınması için çalışma yapılabilir mi?

4) Belediyemizce Avrupa Birliği, BEBKA, Dünya Bankası v.b. kuruluşlardan karşılıksız hibe fonları alınabilmesi için “Bozüyük için projeni getir!” gibi bir kampanya başlatılarak halkımızdan proje önerileri alınıp, değerlendirilerek bu fonlardan yararlanılabilmesi için bir çalışma yapılabilir mi?

5) İlçemizin ekonomik ve sosyo-kültürel anlamda gelişmesi için sanayi yatırımlarının çekilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda yatırım yapan, yapmayı düşünen ve mevcut işletmeler için işçi temini çok büyük önem arzetmektedir. İş gücü temini ve ilçemizin yatırımlar için daha cazip hale gelmesine katkı sağlanması amacıyla; Belediyemiz öncülüğünde nitelikli işçi yetiştirilmesi konusunda, ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde işçi eğitim merkezleri kurulması için çalışma yapılabilir mi?

6) Ücretli otopark uygulamasında görevli personelin ücret ödeme konusunda ve işleri ile ilgili gerekli özeni göstermeleri konusunda belediyemizce denetim yapılabilir mi?

7) İlçemizin belleğinin korunması ve gelecek kuşaklar aktarılmasının sağlanması amacıyla; bilgi, belge, fotoğraf, sözlü tarih çalışmaları v.b. materyallerin toplanmasıyla ilgili Bozüyük arşivi çalışması yapılabilir mi?

8) Her mahallemize ve gerekli görülecek noktalara, devamlı surette kamu spotu niteliğinde halkımızı çeşitli konularda uyarıcı, bilgilendirici bilgilerin yer alacağı billboardlar konulabilir mi?

9) Karayolu ile Bilecik ve Eskişehir’den ilçemize giriş noktalarının –belediyemiz yetki alanında olmasa da, peyzaj çalışmalarının yapılarak güzelleştirilmesi için çalışma yapılabilir mi?

10) Çevre yolu üzeri,karayolu ilçe giriş,çıkışlarına ,otogar v.b. benzeri noktalara Metristepe, yaylalar,seramik v.b. değerlerimizi tanıtıcı reklamlar konulabilir mi?

11) Yıkılan eski hal bölgesi ile ilgili yapılması düşünülen proje gerçekleştirilinceye kadar meydandaki kötü görüntüyü giderecek bir düzenleme yapılabilir mi?

12) Vatandaşlarımızdan gelen istekler doğrultusunda Yeşilkent’teki taş ocağı yolu ile ilgili iyileştirici bir çalışma yapılabilir mi?

 

Editör: TE Bilişim