Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi, Türkiye genelinde Kitap Okuma Yarışması düzenliyor.

Festival şeklinde düzenlenen yarışmanın bu yıl üçüncüsünü düzenleyecek olan Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi, yarışmanın ilkini 2014 yılında gerçekleştirmişti.

20 Mayıs 2016 Cuma günü İMKB Anadolu Lisesi’nde saat 10:00’da başlayacak yarışma sınavının ardından 13:30’da Bozüyük Yeni Düğün Salonu’nda yapılacak ödül töreniyle, sıralamada ilk altıda yer alacak öğretmen ve öğrencilere değeri 10 bin TL’yi bulan ödüller verilecek.

Yarışma sınavında öğrenciler yarışma komitesinin belirlemiş olduğu kitaplardan sorumlu olacaklar. Komite tarafından belirlenen kitaplar ise şöyle: Aliya İZZETBEGOVİÇ – Tarihe Tanıklığım, Cihan AKTAŞ – Duvarsız Odalar, Rasim ÖZDENÖREN- Uyumsuzlar , Selim İLERİ – Edebiyatımızda Sevdiğim Romanlar Kılavuzu, İhsan FAZLIOĞLU – Sözün Eşiğinde

2 gün boyunca sürecek Kitap Okuma Yarışması programı bir festival havasında geçecek. Festival kapsamında kitap okuma yarışmasının yanı sıra İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirecekleri sahne etkinlikleri, Söğüt – Bilecik kültür gezileri, söyleşi – imza günü gibi etkinlikler de yer alacak.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan festivallerde Şair - Eğitimci Hüseyin ATLANSOY ve Prof Dr. Şaban Ali DÜZGÜN’ün konuşmacı olarak katıldığı söyleşi etkinliğinde bu yıl Yedi Güzel Adam’ın önemli ismi Rasim ÖZDENÖREN misafir edilecek. Türk edebiyatının seçkin isimlerinden olan Rasim ÖZDENÖREN 20 Mayıs 2016 Cuma günü ödül töreni öncesinde saat 10:00’da Bozüyük Yeni Düğün Salonu’nda katılımcı okulların öğretmenleriyle bir söyleşi yapacak ve ardından kitaplarını imzalayacak.

Van’dan Aydın’a 43 ilden 171 okulun katılacağı bu yılki yarışmada 310 öğrenci ter dökecek.  Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi bu etkinlikle öğrencileri kitapla buluşturmanın yanı sıra üç yılın sonunda 57 farklı ilden 482 okul, 1350 öğretmen ve öğrenciyi de festival etkinlikleri çerçevesinde Bilecik’in Bozüyük ilçesinde buluşturmuş olacak.

Editör: TE Bilişim