Bozüyük Belediyesi İtfaiye Garajı Toplantı Salonu’nda düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi İmza Törenine Belediye İş Sendikası yetkilileri; Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Kemal Azak, Şube Mali Sekreteri Adnan Yıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Yılmaz ve baş temsilci Ersel Pişkinel, İşveren ve İşveren Sendikası Yetkilileri; Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, Yerel Sen Uzmanı Cavit Tokpınar ve Melih Kuran ile Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Naci Tura katıldı.

Toplantıda ilk olarak Belediye İş Sendikası Şube Başkan Yardımcısı Kemal Azak “2 yıllık toplu iş sözleşmemiz için görüşmelerimiz oldu. Biz daha iyisini alabilmek için çabaladık. Başkanımızda bize destek olarak arkadaşlarımızı daha nasıl memnun edebiliriz noktasında bizlere en üst seviyede destek verdi.

Başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz toplu iş sözleşme süreci 2 yıl olacak. Ücretlerde artış ve sosyal haklarda %20’lik bir iyileştirme var. Ayrıca 15 Temmuz Demokrasi günü için de başkanımızdan bir talep de bulunduk. Başkanımızda bizi kırmadı. Bundan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah herkese, çocuklarıyla ailesiyle güle güle harcamayı nasip etsin” dedi.

Sendika Başkan Yardımcısı Azak’ın ardından konuşan Yerel Sen uzmanı Cavit Tokpınar ise “Burada toplu iş sözleşmesinin başladığı günden beri çok güzel bir ortamda görüşmelerimiz devam etti. Biz Yerel Yönetimler Kamu Sendikası olarak belediye adına yaptığımız sözleşmelerin en çok idari maddelerini irdeleme ve takip etme yönündeyiz. İşin parasal yönüne geldiğinde de belediyenin imkânları doğrultusunda çalışanlara, Başkanımızın da katkısıyla en güzelini vermeye çalıştığımızı düşünüyorum. Bu toplu iş sözleşmesinin siz çalışan değerli kardeşlerimize ve belediyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Cenab-ı Allah inşallah alacağınız paraları sağlıklı sıhhatli bir şekilde çocuklarınızla birlikte harcamayı nasip etsin. Hayırlı olsun” dedi.

Toplantıda son olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı yapılan sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek “burada bir hakkın savunulması diğer tarafta hakkın verilmesi var. Sonuçta bizde belediyeyi yöneten kişiler olarak muhakkak çalışanlarımızın haklarının verilmesi noktasında elimizden geldiği kadarıyla yanlarında olalım istedik. Tabi ki talepler farklı olabilir, dengede tutulması iyileştirme yapılacaksa ona göre düzenleme yapılması lazım. Bu noktada resmiyette bakıldığında  %13 gibi bir artış var. İşin bu noktada değerlendirilmesi daha önemlidir. Verilen tüm zamlar ve oluşan haklar yüksek oranda hesaplanarak verildi. Olması gereken işçimizin hakkının üst seviyede verilmesidir. Görevde 5. yılımı dolduruyorum. Rabbime sonsuz şükürler olsun ki maaşlarda hiç gecikme olmadı.

Bu konuda çok hassasım. Eğer ki bir sıkıntı olacaksa dışarıda ki esnaf sıkıntı yaşasın ama işçilerimiz maaşını gününde alsın. Toplamda belediyemizin müteahhit ve kadrolu işçilerine ayda 1.3 milyon tl’yi aşkın ödeme yapmaktayız. Baktığımız zaman belediyenin bir sanayi gibi bir işletme gibi bir yer olduğunun da bilinmesi gerekir.  400’ü aşkın kişi buradan ekmek parası kazanıyor. Biz, Bozüyük’te her alanda hizmet vermekteyiz. Sağlık çalışanlarımız sağlık sektöründe, eğitim alanında çalışanlarımız eğitim alanında hizmet veriyor. Ama biz Bozüyük’ün tamamına karayolundan, Oedaş’a kadar, Milli Eğitiminden, sağlık alanına kadar hizmet veriyoruz ve vermiş olduğumuz hizmetinde olabildiğince vatandaşlarımızdan takdirini almaya çalışıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tören, karşılıklı olarak sözleşmenin imzalanması ile  sona erdi.

Editör: TE Bilişim