Barış Eren


Bozüyük Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı, Belediye Başkan Vejili Fatih Bakıcı başkanlığında yapıldı.

Belediye kültür merkezinde 9 gündem maddesiyle yapılan toplantıda, belediyenin 2014 yılı performans programı, belediye gelir tarifesi, gelir, gider ve bütçe kararnamesinin görüşülmesi konuları oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Bozüyük’te yaşanan ve ihtiyaç sahibi olan Mahmut Cingöz'e verilecek konteyner ev konusuyla ilgili parsel değişikliği kararı oy birliği ile kabul edilirken, Yenipazar Belediyesi ile karşılıklı iş birliği yapılması, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacı ile kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesi, bu çerçevede arsa, bina ve benzeri tesisleri yapma, yaptırma, kiralama veya tahsis etmeye karar verilmesi amacıyla kardeş kent ilişkisi kurulması konusu da oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste söz alan CHP’li üye Nülgür Terzi, Bozüyük Belediyesine ait iş makinelerinin, Ekim ayı içerisinde Bilecik iline bağlı Yenipazar ilçesinde kullanıldığını, bu araçların belediyenin mi yoksa karayolunu yapan müteahhit firmanın mı hizmetinde çalıştığını sorarak, bu konuda belediyeden bilgi istedi.

AK Partili meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Gençağa Serslan da, Yenipazar Belediyesi meclisinin bu konuda talepte bulunduğunu, kendilerinin de ücret karşılığında iş makinelerini buraya gönderdiklerini söyledi.

Plan ve bütçe komisyonuna sevk edilen konular ile imar konularındaki itirazların görüşüldüğü toplantıda, 2014 yılı performans programını görüşmek üzere 1 Kasım tarihinde ikinci birleşim yapılmasına karar verildi.

Editör: TE Bilişim