Bozüyük Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Fatih BAKICI başkanlığında Türbin Mesire Yeri’nde yapıldı. 

Toplantıda yazılı olarak verilen önergelerle birlikte toplam 8 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin 1i sırasında yer alan “2017 yılında uygulanan belediye gelir tarifesinde bulunan su abone ücretleri gelirleri bölümünde bulunan kaçak su kullananlardan, kaçak su kullanım bedeli olarak belirlenen 110,00  TL nin yeniden belirlenmesi konusu” oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bütçe aktarması talebi oy çokluğu kabul edilmezken imar planı değişikliği ile ilgili gelen talepler oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Daha sonra 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) bendine ve Bektaşlar Nak. Turz. İnş. San. Tic. Ltd. Şti.'nin  dilekçesine istinaden; İlçemiz Yeni Mahalle, 287 ada 126 nolu parselde Bozüyük Belediyesi adına kayıtlı 50,64 m²'lik taşınmazın; şuyulu olduğu 287 ada 121 nolu parsel maliki Bektaşlar Nak. Turz. İnş. San. Tic. Ltd. Şti.'ne satışının yapılması için Bozüyük Belediyesi Encümenine yetki verilmesi talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının devamında Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlanırken Bozüyük Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU tarafından yazılı olarak verilen önergede yer alan “Belediyemiz tarafından 2017 yılında 2016 yılının kesinleşmiş bütçe gelirlerinin, 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarlarının yılı içinde toplam yüzde onunu geçmeyen iç borçlanma için 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin d bendi ve 68. Maddesine göre; Fen İşleri Müdürlüğünce yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitleri Parkı Yapımının finansmanını sağlamak için yurtiçi ve yurtdışı bankalar, fonlar, kredi kuruluşları v.b. finans kurumlarından bağış, hibe, borçlanma ve proje kredileri için görüşmeler ve anlaşmalar yapılması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu” görüşülerek Başkan BAKICI’ya oy birliği ile yetki verildi.

Editör: TE Bilişim