Bozüyük Belediye Meclisi toplantısı sonrasında gündem dışı söz alan CHP grup sözcüsü Mahmut Fındık, Millet İttifakı Meclis Üyelerinin hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırıları kınama bildirgesini kürsüye taşıdı. Bildiri Belediye Meclisi’nde krize neden olurken AK Partili Meclis Üyeleri salonu terk etti.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun bildirgeye katılmak isteyen parti gruplarını sorması üzerine MHP meclis üyeleri bildirgeye katılırken AK Partili Meclis Üyeleri ise tersi yönde tavır sergilediler.

Ak Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırıları kınama bildirisini münferit bir olay olarak değerlendirirken, AK Partili Meclis Üyesi Abdurrahman Kırgız’da Ayasofya Camii’nde düzenlenen programda Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullanılan ifadelerin ayet olduğunu iddia etti.

CHP, İYİ Parti ve MHP Meclis üyelerince ayakta alkışlanan bildiri metni okunurken AK Partililerin salonu terk etmesi yadırgandı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz.

Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, İmam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.

Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür.

Tarihimizde İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına ” katli vaciptir“ diye fetva veren işbirlikçi Dürrizade’ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar” diyen Sütçü İmam’lar vardır.

Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımızı görmektedir.

Bozüyük Belediyesi CHP, İYİ Parti, MHP Meclis Üyeleri olarak Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim