Bilecik Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda Bozüyük çevre yolunda gerçekleştirilen aramalarla ilgili basın açıklaması yayınladı. Hatırlanacağı üzere, gazetemiz operasyonlara yer vermiş, çevre yolunda durdurulan ve narkotik köpeği ile arama yapılan otobüslerin görüntülerini yayınlamıştı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından, Bozüyük Sulh Ceza Hakimliğinden alınan önleme araması kararına istinaden, 13.04.2015-11.05.2015 tarihleri arasında Bozüyük Çevre Yolunda şüpheli araç ve şahıslar üzerinde yapılan uygulama neticesinde; 5412 paket kaçak sigara,1 adet 9 mm çapında Pietro Beretta ibareli ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör ve 20 adet fişek, 0,77 gram uyuşturucu metamfetamin maddesi, 1,80 gram uyuşturucu sentetik kannabinoid maddesi ele geçirildiği açıklandı.

Ele geçirilen suç unsurları ile ilgili olarak 4’ü yasa dışı yollardan ülkemize giriş yapan Suriye uyruklu olmak üzere, yakalanan 14 şahıs hakkında 5607 skm – 6136 skm ve kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın almak kabul etmek bulundurmak suçlarından adli işlem başlatıldı. Suriye uyruklu şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılmak üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildiği öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim