Cafer Elmas


          6 aydır nitelikli zimmet suçundan  Bilecik M tipi kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bozüyük Belediyesi eski Başkanı Ahmet Berberoğlu’nu Bozüyükspor’un yaktığı gözleniyor.

Önceki gün 3. kez hakim karşısına çıkan ve görülen duruşma sonucunda 3 tanığın daha dinlenmesi için tutukluluğun devamına karar verilen Berberoğlu’nun duruşması 11 Ekim 2013 tarihine atıldı.

Mahkemede ise ilginç detaylar ortaya çıkarken Ahmet Berberoğlu’nun Bozüyükspor’u ayakta tutabilmek ve  gelir elde edebilmek için bazı fabrika ve sanayicilerden bağış toplattığı bu yüzden onlara Bozüyük Belediyesi’nden asfalt döktürdüğü iddiaları yeraldı.

Bilindiği gibi gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve spora teşvik etmek amacı ile o il ve ilçenin futbol takımları ayakta tutunabilmek için o bölgenin spor severleri ve Belediye Başkanlarından yardım ister. Bu kapsamda da Bozüyükspor’u 3. Lig’ten 2. Lig’e kadar çıkarma başarısı göstermesinde hiç şüphesiz en büyük pay sahibi olan Bozüyük eski Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’dur.

Futbolcu kişiliği ve futbolu sevmesi ile de bilinen Berberoğlu, yıllarca Bozüyükspor’u ayakta tutmak için çaba sarfetti fakat yapılan bazı yanlışlıklar ve iddiaların onun başını yaktığı gözleniyor.

Berberoğlu, bazı iddialar ve  Bozüyükspor’a destek sağlamak için toplattığı bağışlardan dolayı yargılanıyor. 6 aydır nitelikli zimmet  suçundan Başkan Yardımcısı Mehmet Yaslan ile birlikte Bilecik M Tip Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Berberoğlu, 11 Ekim 2013 tarihinde 4. kez hakim karşısına çıkacak.

Editör: TE Bilişim