Cafer Elmas

Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu temel atma töreninde konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ilçeye fakülte yapılması yönünde ilk girişimin 2 yıl önce Vekil Poyraz tarafından sağlanan 4 milyon liralık ödenek olduğunu, ardından bina için uygun yerin bulunduğunu ve bu günlere gelindiğini söyledi. Üniversitenin bir bölgenin kalkınması için çok önemli olduğunu belirten Bakıcı konuşmasında şunları söyledi:

“İlçemize bir üniversite kazandırabilmek amacıyla ilk girişim Sayın vekilimiz Fahrettin Poyraz tarafından 2013 yılının Aralık ayında Bozüyük'te üniversite yapılabilmesi amacıyla 4.000.000 tl ödenek aktarımında bulunmuştur. Ve biz de 1,5 yıl önce başlattığımız uygun bir arazi bulunması konusundaki çalışmalarımız geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde olumlu sonuç vermiş, Sayın Milletvekilimiz Fahrettin POYRAZ ve Sayın Rektörümüz Azmi ÖZCAN ile birlikte alternatif araziler üzerinde sık sık fikir alış verişlerinde bulunmuştuk. Bu çalışmalarımız neticesinde de Sayın Vekilimiz ve Sayın Rektörümüz Yeşilkent Mahallemizdeki bu araziyi üniversitemiz için en uygun arazi olarak seçti. Bizde bunun üzerine Belediye Meclisimizi olağanüstü toplayarak Üniversitemiz Rektörlüğünden gelen talep üzerine Kent Ormanının yanında bulunan, planda park olarak gözüken bu alanının üniversite alanına dönüştürülmesini Meclisimizden oy birliği ile geçirdik.

Üniversite alanının tahsisinin ardından üniversitemiz tarafından zemin etüdü yapılarak fakülte binasının yeri belirlendi. Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu derslik sayısının artması için taban alanı 1.500 metrekare olacak fakülte binası, 4 katlı yapılandırılarak toplam kullanım alanının 6 bin metrekare olması planlanmıştır. Desteğimizin devamı için ben özellikle ülkemizin geleceğine ışık tutacak bu yapının hafriyatında gönüllü olarak çalışan, yaptıkları iş karşılığında tek bir kuruş bile talep etmeyen tüm hafriyat firmalarımıza teşekkür ediyorum. Biz birlik ve beraberlik içerisinde çıktığımız bu kutlu yolda Bozüyük’ümüzün geleceği için, gençlerimizin geleceği için kenetlendik, birlik olduk ve bu gün üniversitemizin temelini atarak inşaatına başlıyoruz. Rabbim inşallah yine birlik ve beraberlik içerisinde, kazasız belasız tamamlamayı ve hizmete sunmayı nasip etsin.

Sözlerime son vermeden önce sayın valimizin izniyle sanayici, işadamları ve ticaret erbaplarından üniversiteye destek olmalarını talep ediyorum. Bu gün burada bulunan, böylesine hayırlı bir iş için, bize destek veren başta sayın valimiz Ahmet Hamdi Nayir, Sayın milletvekillerimiz, sayın rektörümüz Prof. Dr. Azmi Özcan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, fakültemizin; Türkiye'nin ve ilçemizin kalkınmasında, gelişmesinde, genç nesillerin akademik ve teknolojik birikiminde önemli rol üstlenen, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin değerli öğretim elemanlarına ve gelecek öğrencilerine, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim