Barış Eren

CHP Bozüyük İlçe Başkanı İsmail Jan’a, dilekçesini teslim eden Bakkalcıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu alanında bir görevde çalıştığını ve bu görevi nedenle Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yayınladığı karar doğrultusunda 1 Aralık 2013 tarihinde çalıştığı kurumdan ayrılarak CHP’den Bozüyük Belediye Başkan adayı olmak için başvuru yapma olanağına kavuştuğunu söyledi.

Kendisinin kamu görevinde iken genel merkezin bir genelge ile Bozüyük’te yapılacak kamuoyu araştırmasında isminin sorgulanması için bir dilekçe istediğini hatırlatan Bakkalcıoğlu, “Bende bu dilekçeyi vermiştim. Bugün il başkanımız, yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Günaydın ile görüştüğünde, kamuoyu araştırmalarında benim ismimin de diğer aday arkadaşımız ile birlikte vatandaşa sorulduğunu söyledi. Kamuoyu araştırmaları sonucunda da genel merkezimizin, parti meclisimize sunulacak şekilde karar vereceğini söylediler” şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Jan da, CHP Bozüyük Belediye Başkan aday adayı olarak iki isimin olduğunu belirterek, şöyle konutu:

“Partimizin Bozüyük Belediye Başkan adayının 15 Aralık’ta belli olacağına yönelik bize bir bilgi gelmişti. Ancak şimdi iki adayımız olduğuna göre,  Genel Merkezi ile görüşeceğiz. Biz zaten karar almıştık. Birden fazla adayımız çıkarsa sandık koyup seçim yapacağız diye. Ankara’da müsaade ederse sandığı koyup bütün üyelerimizin katılımı ile seçim yapacağız.”

Bakkalcıoğlu’nun başvurusu sırasından eski ilçe başkanlarından Ertuğrul Karuk, Hüseyin Elmas, Derya Çevik, Bozüyükspor Kulübü Başkanı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Cengiz Özkan ile çok sayıda partili hazır bulundu.






 

Editör: TE Bilişim