Emine Türksoy

MHP Bilecik Milletvekili aday adayı İsmail Çırak, partisinin7 Haziran seçimlerinde başarılı olması için toplumun her kesiminden kişilerle görüştüğünü söyledi. Kendisinin esnaf olduğunu ve halktan biri olarak aday olmasının pek çok insanın kendine güveninin gelmesine yol açtığını ifade eden Çırak, pek çok kişinin siyasi parti gözetmeden kendisinin şahsına oy vereceğinin altını çizdi. Çırak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben İsmail Çırak. Erikli Köyü'nden gelme Yusuf Çırak'ın oğluyum. Esnafım ve 48 yaşındayım. Şu anda çevremizdeki ve Bozüyük'teki esnafları dolaştık. Her görüşten insanlar esnaf olduğumuz için, kendi içinden gördüler. Kendileri ile eşit gördüler. Bizim istediğimiz aday adayının böyle biri olması gerektiğini söylediler. Her görüşten insan yanımızda. İlçeleri gezdik. Bütün ilçe teşkilatlarıyla konuştuk. Onlarla da konuştuğumuzda hep aynı düşünce var. İnsanlar artık bir değişimin olması gerektiğini, bu davanın içine her kesimden insanın girebileceğini, hatta ve hatta bundan sonraki aday adaylıklarında her ilçe teşkilatı kendi içinde birer tane aday çıkartabileceğini, özgüvenlerinin geldiğini, beni gördüklerinde kendi cesaretlerinin de arttığını, eskiden korkulu ve cesaretsiz olduklarını ve biz yapamayız diyen toplumduk ya hani, onu kırdılar. Herkesin kendine özgüveni geldi. Şu anda hemen hemen, bir dahaki aday adayları her ilçeden teşkilatlar kendi içinden birer tane aday adayı çıkaracak pozisyona geldi. İçlerinden beni böyle cesaretli bir şekilde yürüdüğümü görünce halkın sevgisini kazandım.

Ben esnafım. Kırtasiye işiyle uğraşıyorum. Öğrencilerle 22 senedir iç içeyim. Her kesimden öğrenci, her görüşten öğrenci gelip beni tebrik etti. Yaşlı hacılar hocalar geldi yanıma. Tüm kesimden geldiler. 'Kime oy vereceğiz' diye konuştuklarında, 'Biz de gösteriyoruz, bak üç hilal' diyoruz. 'Tamam yavrum, bundan sonra oraya verelim o zaman. Sen neredeysen biz de oradayız' diyorlar. Ben kendimi ve çevremi, köyü, köyleri bile gezdim, Bozüyük çevresindeki köylerden bile çok olumlu tepki var. Her görüşteki insan neredeyse hemen hemen, tek çatı altında toplandı. Siyasi görüş gözetmeden, sadece şahsıma oy vereceklerini gördüm. Söz verdiler. Ta iş yerime gelip de burada gördüklerinde, reklamımı bile gördüklerinde insanlar duygulanıyor. Şu anda Milliyetçi Hareket Partisi'nin, ayın bugün son günü olmasına rağmen bilboardlarda reklamı olan tek aday adayı benim. Niye hiç kimse aday adayı da, bilboardlarda reklamını bırakmadı son güne kadar. Ben iddialıyım. Son güne kadar aday adaylığımı bilboardlarda devam ettiriyorum. Temayül yoklamalarında bile biz hiçbir yere gidip temayül yoklamasından önce kendimizi tanıtmadığımız halde ilçe gezdiğimde şu açıklamalar bana geldi teşkilatlardan; 'arkadaş senin basın açıklamanda Bilecik'teki basın açıklamandaki kendini tanıtman hakikaten bize özgüven verdi. Bizim içimizden biri olduğunu, hele hele gelip de bizi ziyaret ettiğiniz zaman gerçekten tanıdık ki sen bizden biriymişsin. Bizim İsmail'imiz oldun.' Beni içlerinden biri olarak gördüler. Ben de şu vaatte bulundum bütün teşkilatlara, 'Şayet Allah nasip ederse, genel merkez bizi tercih ederse biz de buradaki insanların gözünde düşündüğümüzü oyu alabilirsek, Bilecik daha doğrusu Bozüyük genelinde Milliyetçi Hareket Partisi'nde adaylığım açıklandığında, 1. sıra açıklanırsam şayet, en fazla yüksek oranda oy alacağımı tahmin ediyorum. Çünkü beklentiler, her kesimden arkadaşımız var, aktif bir insan olduğumuz için sosyal bir insan olduğumuz için, derneklerde, kulüplerde, çünkü ben Yeşilyurtspor kulübünde ve Güneşspor kulübünde futbol oynadım. Temelim oralarda. Bütün arkadaşlar herkes her görüşteki arkadaşlar hep beraber omuz omuzayız, yan yanayız. Siyasi görüşü ne olursa olsun arkadaşlarımın hepsinin tam destek olduğunu kendileri açıklıyor.

Sıralamada kaçıncı olursam olayım aynı enerjim, aynı aktiflik ve içimdeki sevgi sonuna kadar devam edecek. Parti için sonuna kadar devam. Benim zaten burada öyle bir yüksek beklentim yoktu. Çünkü biz kendimizi bu işe girdiğimizde bizim seviyemizdeki insanlar böyle şeyde en önce kendi ezik görüyor, küçük görüyor. Ama gördüm ki, herkes şunu bilsin, insanların maddi durumu, seviyesi ne olursa olsun kesinlikle kendine özgüveni olacak. Her birey kendi alanında dorukta, en yüksekte bir insan. Sadece o kabuğu kırmak önemli. Kendine güveni olacak. Ben şuna inanıyorum, şu anda çok insan içindeki aşkı meydana yani bir herkesin kapalı kutu vardır ya, ben o kutuyu açtım. Göreceksin ileride insanların ufku açıldı, ışık oldu. O insanların kendine özgüvenleri oldu. Herkesin gözünden anlayabiliyorsun zaten. Gelip giden müşterimiz olsun, insanların esnaf ziyaretinde olsun, ilçe ziyaretlerinde olsun, dar gelirli, orta kesim insanların kendine özgüveni 90 derece değişti. Bundan sonra bizim amacımız partimize hizmet etmek. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu davamızın sonuna kadar yanındayız. Sıralamada olalım olmayalım, inşallah göreceğiz. Sonuna kadar biz üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe, ilimiz de olmak üzere kim olursa olsun sırada sonuna kadar canımızla malımızla her türlü imkanımızla neyse elimizdeki bütçemiz gücümüz sonuna kadar yanındayız. Yeter ki bir tane daha oy kazandıralım partimize. Herkese sonsuz teşekkür ediyorum.”

 

Editör: TE Bilişim