Türkiye’nin önde gelen firmalarını çatısı altında buluşturan, Zücaciyeciler Derneği ZÜCDER, bu yıl ikincisini düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde şehit ve gazi ailelerini bir araya getirerek onlarla aynı sofrayı paylaştı.

Gölpark Çınarbahçe 500 kişilik düzenlenen iftar yemeğine katılan Vali Süleyman Elban,  Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Durak, ZÜCDER Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan ve Porland Porselen sahibi Süleyman Pamukçu birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen  Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Durak, Zücaciyeciler Derneği’nin Sadece yemek vermekle kalmadığını bunu haricinde beş şehit ailesinin üniversitede okuyan çocuklarına bursta verdiklerinin ve Bilecik’te devlet haricinde böyle bir durumun ilk olduğunu söyledi.

Zücaciyeciler Derneği Başkanı ZÜCDER Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan ise konuşmasında; bu şekilde acıların bir daha yaşanmaması ve en kısa sürede son bulması dileklerinde bulunduğu konuşmasında şunları söyledi:

ZÜCDER olarak sektörümüzün bir çatı kuruluşu olduğu bilinci ve sorumluluğu içerisinde önce ülkemizin sonrada sektörümüzün ve firmalarımızın ortak menfaatleri için çalışıyoruz. Ülkemizin ve sektörümüzün gelişimine kalkınmasına refah ve huzurun olmasına katkı sağlayacak çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Dernek yönetimi olarak ekonomi dışında da ülkemizin sorunları ve sosyal konularda da duyarlı hareket etmeyi kendimize görev arz ediyoruz. Hepimizde bildiği gibi;Ülkemizin içinde bulunduğu son yıllarda ki karmaşık durum,bizlere bazen de çevremizden en yakınlarımıza,hatta aile bireylerimize kadar yansımakta ve yaşantılarımızda da büyük değişikliklere neden olabilmektedir.Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Yurtta Sulh,Cihanda Sulh” ilkesinden yola çıkarak tüm dünyamızdaki ve çevremizdeki ülkelerle barışı sağlamak,bizlere emanet edilen vatanımızı,kutsal topraklarımızı koruyup kollamak için zaman zaman ağır bedeller ödüyoruz. Yüreklerimiz fazlasıyla yanıyor. Bu acıları hafifletmek ya da üzüntüleri azaltmak mümkün değil bununda bilincindeyiz. Naçizane elimizden gelen ise Ramazan ayı iftara sofralarımızda sizlerle bu birlikteliğin sağlanmasını organize edebilmek. Ama şunu bilmenizi istiyoruz ki; Yaşanan bu acıları yüreklerimizde hissediyoruz. Sadece biz değil, bu acıları milletçe hepimiz yüreklerimizde hissediyoruz.Aynı zamanda da bu acılarımız yıllardır milletimizin kanayan bir yarası.Böyle acıları bir daha yaşanmayacak şekilde en kısa sürede son bulması da hepimizin en büyük dilek ve arzusu.Geçen sene ramazan ayında burada yine sizlerle yaptığımız iftar yemeğimizin bugün burada 2.kez iftar sofralarımız paylaştırarak gerçekleştiriyoruz.Huzurlarınızda bugüne kadar ülkemiz için canını ortaya koymuş olan tüm şehit ve gazilerimizi saygı minnete şükranla anarken, şahadet şerbetini içmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet,geride kalanlarına da sabır ve metanet diliyoruz.

Porlan Porsaelen Fabrikası sahibi Süleyman Pamukçu: ise konuşmasında şehitlere hitaben bir şiir okudu. Pamukçu konuşmasına şu şekilde başladı:

Sizler bu vatan için canını vermiş o yiğit evlatların anaları, babaları, kardeşleri, eşleri beklide evlatları… Sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Utanıyorum şehidim utanıyorum/yemekten içmekten senin annen ağlarken, gülmekten utanıyorum/Sanma ki unutuyor unutturuyoruz/Unutanları barındırmaktan utanıyorum/Sen vatan için, bizim için şehit olurken/seni görmezden gelenlerden utanıyorum.

Süleyman Elban: Ramazan ve iftar vesilesiyle bugün yineden bir araya geldik. Bizi bir araya getiren çok değerli dostlarımıza Züccaciyeciler Derneği’ne çok teşekkür ediyorum.Bu sadece klasik bir iftar yemeği değil.Sizlerin ve bizlerin bu memleket vatan için fedakarlıkta bulunan kişilerin hatırlanması anlamına geliyor.Buraya gelerek bizimle aynı sofrayı paylaşma şerefini göstermişlerdir.Dolayısıyla bu güzel iftarların  inşallah daha sonra ki yıllarda da aynı şekilde tekrarlanması dileğiyle hepinize afiyet olsun diyorum. 

Düzenlenen iftar programı şehit ve gazi yakınlarına ramazan dolayısıyla hediyeler verilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim