Türk Büro Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Memur-Sen kongresindeki konuşması ile ilgili basın açıklaması yayınladı. Taşkesen, Türkiye Kamu Sen konfederasyonuna bağlı sendikaların Ankara’da Abdi İpekçi ve Kolej Meydanı’ndaki yaptığı eylemlere dikkat çeken Taşkesen, bu eylemlerde ek zam talebimizi hem de çalışma hayatına yönelik problemleri dile getirdiklerini belirtti. “Züccaciyecilik, kırtasiyecilik yapmadık, sendikacılık yaptık!” diyen Taşkesen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


“Türkiye Kamu Sen ve bağlı sendikalarımız, 6 Aralık 2014 tarihinde, Ankara Abdi İpekçi’de 15 bin kişi, bundan dört ay sonra Ankara Kolej Meydanında 50 bin kişinin katılımı ile yürüyüş ve miting gerçekleştirdi. Bu mitingler için harcanan, yaklaşık 3 milyon TL ile, çalışanlara kalem, bardak, flash bellek dağıtılabilirdi, ama Türkiye Kamu Sen kırtasiyecilik, züccaciyecilik yerine sendikacılık yapmayı tercih etti. Türkiye Kamu Sen, memurlarımıza yönelik, Cumhuriyet tarihimizin en önemli tehtidi olan İŞ GÜVENCESİZ MEMUR- İŞÇİ, MEMUR AYRIMININ KALDIRILACAĞI SÖYLEMİNE kayıtsız kalmadı, ayağa kalktı, bu mitingler öncesinde de onlarca eylem ve etkinlikle, hem ek zam talebimizi hem de çalışma hayatına yönelik problemleri dile getirdi.

Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu Memur -Sen' in kongresindeki konuşmasını dinlerken kendi kendime akıl tutulması yaşar gibi oldum. Onun bunun memuru onun bunun adamı değil devletin memuru olun, biz hiç ayrım yapmadan bütün memurları eşit tutarız, diyorlar Allah aşkına güldürmeyin insanı ya siz gerçekten bizi aptal mı sanıyorsunuz, soruyorum madem eşitseniz bu ülkede Memur-Sen den başka hangi sendikanın Kongresine katıldınız sendikacılık adına hiçbir şey yapmayan memuru masada satan bir sendika yedi yüz elli bin sayıda ise bu sizlerin 12 yıldır ayrımcı ve yanlı davranışlarınızın tezahürüdür. Hani yetmiş yedi milyona eşitsiniz diyorsunuz ya, güldürmeyin ya insanı. Ha birde neye çok güldüm Memur-Sen masada çatır çatır pazarlık yapıyormuş, Çatır çatır hali eğer buysa, yetkili durumları da devam ederse Allah memurların yardımcısı olsun ne diyelim...”


Editör: TE Bilişim