Hasan Güner
Toplantıya başkanlık eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, tecrübelerin insanlığın ortak mirası olduğunu vurgulayarak,  “Bu tür paylaşımlara açık olmak; varsa yeni bir teklif onu da denemek lazım.” dedi.
Milletin gözünde olumsuzlukların daha dikkat çekici olduğunu belirten Nayir, “Zincir, en çürük halkası kadar sağlamdır. Onun için herkes kendi görev alanında devleti temsil ettiğini düşünerek hareket etmeli” ifadelerini kullandı.
5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 24. maddesi gereğince gerçekleştirilen ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıda, önceki toplantıda alınan kararların yanısıra kamuda etkinliğin sağlanması, kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülmekte olan çalışmalar ile kamu binalarının bakım ve onarımı konuları gündeme geldi. Ayrıca İl İdare Şube Başkanları tarafından görüş, talep ve öneriler iletildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, kurum amirlerinin devletin görünen yüzü olduğunu söyleyerek, “Bugün bir farklılık yapalım, Ramazan Ayı öncesinde bütün arkadaşlarımızla bir araya gelelim, kanunun gereğini sabah kahvaltısında yapalım istedik. Hem de yalnızca bizim sizden taleplerimiz şeklinde olmasın, aynı zamanda bir tanışma olsun, yeni gelen arkadaşlarımız var, birbirleriyle çok fazla ilişkili olmayan ve çok fazla irtibatta olmayan daire amirlerimiz var. Onlarla birlikte sabah kahvaltısında bir arada olalım diye düşündük. Bu olayın mimarı da Vali Yardımcımız Mustafa Bey’dir onu da söyleyelim.
Malumunuz devletin yasama, yürütme ve yargı diye bölümleri var. Biz işin yürütme bölümündeyiz. Yargı bizim dışımızda, yasama ise Ankara’da. Yürütmenin içinde de yerel yönetimler, üniversiteler ve bakanlıklarımızın diğer teşkilatları var. Valiliğimize ve kaymakamlıklarımıza bağlı olan buradaki görmüş olduğunuz daire amirlerimiz yalnızca buzdağının bir kısmı. Yani binleri bulan memur kesimlerinin burada bir temsilcileri var” dedi.
İrtibatın önemine vurgu yapan Vali Nayir, şunları söyledi:
“Bundan önceki konuşmalarımızda da hep aynı şeyden bahsettik. Eğer bir başarı bekliyorsak daire amirlerimizin birbirlerine olan yakınlıkları çok önemli. Mutlaka aralarında iyi ilişkilerin, sempati kanallarının açık olması lazım. İnşallah bu tür toplantılar da buna vesile olacak. Hem bir taraftan kahvaltımızı yapıp bir taraftan da mikrofonu sizlerle de buluşturup, varsa sizlerin bize iletecekleri bir konu, varsa bir tanışma konusu, en son Gençlik Spor İl Müdürümüz geldi mesela, onlarla da burada tanışmak mümkün olacak. Basın mensuplarımız da dedik bizimle birlikte olsunlar, kamunun birliğini, bütünlüğünü hiç olmazsa göstermiş olalım. Bu bizim devlet geleneği açısından önemli bir hadisedir. Herkesin ayrı ayrı görevleri var, herkesin önemli görevleri var ama birbirleriyle olan irtibat da en az onlar kadar önemli. Eğitimi sağlıksız, sağlığı güvenliksiz düşünmemiz mümkün değil. Bütün dairelerin görevleri birbirine mutlaka irtibatlıdır. Onun için bu tür bir araya gelmelerin faydasına inanıyoruz.
Özellikle yeni gelenlere hoş geldiniz diyoruz. Burada yapılacak çalışmalar ve hizmetin birer halkasını da onlar oluşturacak. Büyük bir aileyiz. Bizim istediğimiz, arzu ettiğimiz, aile havası içerisinde herkes birbirinin görev alanı içerisinde yapılabilecekler konusunda yol göstererek, yardımcı olarak, fikir vererek daha iyisini nasıl gerçekleştiririz onlara yönelik bir çalışma olacak. Bundan önceki toplantılarda hep söylediğimiz gibi, arkadaşlarımızın programlarıyla, törenleriyle mutlaka yakından ilgilenelim. Yapılan güzel faydalı çalışmalarda siz de oraya katılarak, o çalışmanın devamını sağlamak konusunda yardımcı olalım. Varsa eleştirilerimiz onları da söyleyelim, şöyle olsaydı diyelim. İnanıyorum ki arkadaşlarımızın geldikleri illerdeki tecrübeleri buraya da ışık tutacaktır. Tecrübe insanlığın ortak mirasıdır. Benim geldiğim yerde bu böyle yapılıyordu, daha da faydalıydı düşüncesi varsa onu ilgili arkadaşlarla mutlaka paylaşmak lazım. Bu tür paylaşımlara da açık olmak lazım. Varsa yeni bir teklif onlara da açık olup onu da denemek lazım. Bugünkü toplantı da onun bir sonucu.
Hepimize düşen bir sorumluluk var. Ama sonuçta devlet dediğimiz ortam hepimizle birlikte oluşuyor. Milletin gözünde olumlulardan daha çok olumsuzlar dikkat çekiyor. Onun için zincir en çürük halkası kadar sağlamdır deriz. Bir yol en dar yeri kadar geniştir deriz. Onun için arkadaşlarımızın her biri kendi görev alanında devleti temsil ettiğini düşünerek, oraya gelecek bir eleştirinin diğer faydalı işleri de örteceğini düşünerek hareket etmesi gerekir. Halk içinde güzel bir söz var, herkes evinin önünü süpürse şehir temiz olur diye. İnanıyoruz ki buradaki arkadaşlarımızın her biri de devleti temsil noktasında üzerine düşeni yaparsa devletin manevi imajı mutlaka farklılaşacaktır.
İnsanımız yapılacak hizmetlerin en iyisine layık. Ben dönem sürem içerisinde Bilecik’te de bundan farklı bir şey görmedim. Devletiyle uyumlu, devletinden hizmetini bekleyen, çok fazla şikayetçi olmayan ama takip eden, bakan, inceleyen bir nüfus yapımız var. Onun için elimizden geldiği kadar halkı da bilinçlendirelim. Yapılan çalışmalar konusunda onları da bilgi sahibi edelim. Kurumlar sadece kendi görev alanlarıyla da ilgilenmesin. Diğer görev alanlarıyla da ilgili varsa fikirleri paylaşsın.  Eğer direk onlara götürmekte bir mahsur görüyorsanız valiliğe iletin, bu konunun değerlendirmesini birlikte yapalım.”
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilişim