Türkiye Kamu-Sen İl Örgütü Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e düzenlemiş olduğu sınır ötesi harekâta ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Sabah saatlerinde Şehitler Parkı’nda bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Kamu-Sen İl Başkanı Ömer Yel, “Türkiye Kamu-Sen ailesi bütün varlığıyla, ruhuyla ve dualarıyla Mehmetçiğin yanındadır.” Dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için, yanı başımızda belli odaklarca desteklenerek büyütülen ve askeri bir güç haline getirilmek istenilen terör örgütünün bertaraf edilmesi maksadıyla Türk Ordusu’nun Afrin’de başlattığı harekâtın hayırlı olmasını dileriz. Yürekten inanıyoruz ki bu harekâtla; Türk milletinin ve Devletinin bölgedeki varlığına kast eden terör örgütlerine ve on binlerce kilometre öteden gelerek yaşamakta olduğumuz topraklarımıza fiili müdahalede bulunup, kendince yeni bir düzen kurmak, Türk milletine ayar vermek, hesap sormak ve bedel ödetmek gibi bir gaflete kapılan sözüm ona büyük devletlere Türk’ün iradesini, kararlılığını ve gücünü bir kere daha göstereceğiz.

Kim ne derse desin 21. asır Türk asrı olacak, bölgede mazlumların gözyaşları dinecek, zalimler kaçacak delik arayacaktır. Gün bu gündür; büyük yürüyüş başlamıştır. Önce Afrin daha sonra Münbiç terörden temizlenecek, teröristlerin kökü kazınıncaya dek bu mücadele sürecektir. Türk Ordusu, hem sınırlarımız içinde yaşayan milyonların bekası için hem de sınırlarımız dışındaki milyonların çığlıkları üzerine akan gözyaşlarını dindirmek için bölgeye gitmiştir.

Türkiye Kamu-Sen ailesi bütün varlığıyla, ruhuyla ve dualarıyla Mehmetçiğin yanındadır. Yüce Rabbimizden dileğimiz, hiçbir Mehmetçiğimizin burnu dahi kanamadan bu millete yeni bir zafer daha bahşetmesi, bölgemizi kan gölüne çeviren, insanları evlerinden yurtlarından eden zalimler karşısında Türk askerini daima muzaffer kılması yönündedir. Allah muvaffak eylesin.”

Basın açıklaması sonrası İstiklal Marşı ve dualar okuyan sendika üyeleri ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim