Korkmaz Kesik

Tartışmalı kum ocağının incelenmesi için AK Partili Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan, “Zan altında kaldık” diyerek kum ocağının yeniden denetlenmesini istedi. CHP’li MHP’li meclis üyeleri de kum ocağının yeniden incelenmesi için yazılı önerge verdiler. Önergeler gündeme alınırken bugün gerçekleşecek olan İl Genel Meclisi toplantısında komisyonlara havalesi görüşülecek.

Uzun zamandır Bilecik kamuoyunu meşgul eden ve aylardır İl Genel Meclisinin gündeminden düşmeyen Sakarya Nehri’nin yatağını değiştirdiği ve kirlettiği gerekçesiyle şikayet edilen kum ve çakıl ocağı dün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısında yeniden gündemine geldi. Kar-Çet isimli firmaya ait kum ocağının yeniden denetlenmesi için AK Partili Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan ve CHP’li, MHP’li meclis üyeleri tarafından yazılı önerge verildi.

Osmaneli AK Parti teşkilatı yöneticilerinin yakınları olduğu öğrenilen Kar-çet isimli firmanın komisyonlar tarafından denetlenip denetlenmediği konusu uzun zamandır meclis içerisinde tartışılırken AK Partili Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan, zan altında kaldıklarını belirterek konunun aydınlatılması için kum ocağının komisyonlar tarafından denetlenmesi için yazılı önerge verdi. Özkan, tartışmaların sonlanması için kum oğcağına gidilmesini talep ederken “Bir aydır gündemimizi yoğun bir şekilde meşgul eden kum ocağına gidildi mi, kum ocağının arkasında mısınız gibi söylemlerle bizler zan altında kaldık. Olayın arkasında olmadığımızı, ocağa giderek yerinde görülmelerek komisyon çalışmasının yapılmasını talep ediyorum” dedi.

AK Partili Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan tek başına yazılı önerge verirken CHP’li ve MHP’li İl Genel Meclis Üyeleri kum ocağının denetlenmesi için ortak önerge verdiler.  Ocağın yeniden denetlenmesini talep eden meclis üyelerinin verdiği önergede “İlimiz Osmaneli İlçesi Selimiye Köyü karşısında faaliyet gösteren Kar-Çet firmaya ait kum çakıl ocağının komisyon marifetiyle incelenmesini arz ederiz” ifadeleri yer aldı.

Tartışmalara neden olan Kar-Çet isimli firmaya ait kum çakıl ocağının komisyon marifetiyle incelenmesini önergeleri oy birliği ile gündeme alınırken bugün gerçekleştirilecek İl genel Meclisi toplantısında komisyonalra havale edilmesi bekleniyor.

 

 

 

Editör: TE Bilişim