Geçen hafta ekmeğe yapılan %33’lük zam Bilecik Valiliği bünyesinde kurulan İtiraz Komisyonunca iptal edildi. Ekmek fiyatını 75 kuruştan 1 liraya çıkartan kararı alan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), kendilerine başvuran fırıncıların “Belediye Başkanı’nın onayını aldık” demeleri üzerine böyle bir karar aldıklarını söylemiş, ancak Başkan Yağcı bu yönde bir onayının olmadığını belirterek karara itiraz edeceklerini açıklamıştı.

Bilecik Belediye Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, çevre illerdeki ekmek fiyatları da dikkate alınarak, yapılan zam oranının yüksek olduğu, alım gücü yerinde olmayan dar gelirli vatandaşlarımızı mağdur edeceği göz önünde bulundurularak itirazın yapıldığı söylendi.

Ekmek fiyatının yeniden belirlenmesi için Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır başkanlığında toplanan İtiraz Komisyonunda; Bilecik Belediyesi'ni temsilen Zabıta Müdürü Erdem Tetik, TSO'yu temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Düzgün ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Gölcan katıldı.

Yapılan oylamada, TSO ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 2 ret oyuna karşılık, Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediyesi'nin 3 kabul oyuyla itiraz kabul edildi. Bu kararla zam geri alındı ve ekmeğini fiyatı yeniden 75 kuruş olarak belirlendi.

Editör: TE Bilişim