Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla açıklanan kararlar ile Jandarma Genel Komutanlığında 4 Tuğgeneral ve 4 jandarma albay emekliye sevk edilirken, 2012-2017 yılları arasında Bilecik 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı görevini yürüten Tümgeneral Halis Zafer Koç’unda aralarında bulunduğu 5 general bir üst rütbeye terfi etti.

Bilecik 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı iken terfi ederek Tümgeneral olarak Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’na ardından da Cumhurbaşkanlığı ataması ile Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Değerlendirme Başkanlığına getirilen Halis Zafer Koç, Korgeneralliğe terfi etti.

Zafer Paşa Bilecik 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı olarak görev yaparken 31 Temmuz 2017 yılında Tümgeneralliğe terfi ederek Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’na atanmıştı.

Aynı zamanda Mardin ve Urfa Jandarma Komutanlıklarına da bakan Koç, başarılı operasyonlara başkanlık ederken terör örgütü ile mücadelede büyük rol oynamıştı.

5 yıl Bilecik’te görev yapan ve görevi boyunca da ilimizde göstermiş olduğu başarı ile halkın gönlünde taht kuran ve kamuoyunda Atatürkçü kimliği ile tanınıp ‘Zafer Baba’ olarak bilinen Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un 15 Temmuz sürecinde göstermiş olduğu sağduyu ile görevi başında dik durması büyük takdir toplamıştı.

Göstermiş olduğu başarılı çalışmalar ile göz dolduran ve büyük takdir toplayan Zafer Paşa’nın Korgeneralliğe yükselmesi Bilecik halkı tarafından gururla karşılanırken, Yarın Gazetesi olarak bizde Zafer Paşaya görevinde başarılar dileriz.

Diğer yandan İl Jandarma Komutanımız J.Kd.Alb. Muzaffer Sandal’ında görev süresinin bir yıl daha uzatıldığı öğrenildi. Muzaffer Sandal komutanımıza da görevinde başarılar dileriz.

Editör: TE Bilişim