Cafer Elmas

İlimizin sevilen Paşası 2. Jandarma Er Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un 15 Temmuz darbe girişimi gecesindeki darbe girişimine karşı dirayetli duruşunu yazdığımız haberimiz, sosyal medya üzerinden rekor kırarak 150 binden fazla kişiye ulaştı ve büyük bir başarıya imza attı. Sosyal medya platformu Fecebook üzerinden yüzlerce paylaşım ve binlerce beğeni alan haber, daha önce HDP binasına yapılan yürüyüş haberinin 90 bin kişiye ulaşma rekorunu geçerek açık ara hem yarin11.com internet sitemizde hem de tüm ildeki internet sitelerinin en çok okunan haber olma başarısı gösterdi.

Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, darbe gecesi yaşananları haber alır almaz izinli olmasına rağmen İstanbul’dan Bilecik’e doğru yola çıkmış ve emri altındaki komutanlara ‘Darbeciler Tugaya gelirse gözaltına alın’ emrini verdiği öğrenilmişti.

Olaylar sırasında ilimizde olan İl Jandarma Komutanı  J. Albay Alper Sır ile görüşmelerde bulunmuş ve Bilecik'te bulunana Alper Sır'da  süreci en doğru şekilde yönetmiş, Valinin kurduğu kriz masası ile koordineli hareket ederek  ilimizde herhangi bir üzücü olayın yaşanmasında büyük pay sahibi olmuşlardı. Bilecik’te Askeriyenin, Paşa'nın ve İl Jandarma Komutanının  bu tutumu kamuoyu tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Bilecik'te herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve askerin sükunetini korumasını ile “Zafer Paşa Paşa'lığını yaptı” haberimiz sosyal medyada rekor kırarak 150 bini aşkın kişiye ulaştı.

Sosyal medyadaki paylaşımda ve internet sitemizde habere yorum yapan çok sayıda vatandaşımız Zafer Paşa’ya ve Alper Albay’a teşekkürlerini ve desteklerini sundular. Facebook sayfamızda toplamda 150 binden fazla kişiye ulaşan haber, Bilecikli gençlerin HDP binasına yürümesi ve HDP bayrakları indirmesi ve Türk bayrağı asması haberindeki 90 bin kişiye ulaşma rekorunu da alt üst ederek Bilecik’te bu alanda abartma değil gerçek okunma sayısında kırılması zor bir başarıya da imza atmış oldu.

Editör: TE Bilişim