Tarihi yerden tarihi göreve giderek Bilecik 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı iken terfi edip Tümgeneral olarak Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’na atanan Halis Zafer Koç, son yapılan Cumhurbaşkanlığı ataması ile yine önemli göreve getirilerek Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Değerlendirme Başkanı oldu.

Koç; Bilecik 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı olarak görev yaparken 31 Temmuz 2017 yılında Tümgeneralliğe terfi ederek Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’na atanmıştı.

Aynı zamanda Mardin ve Urfa Jandarma Komutanlıklarına da bakan Koç, başarılı operasyonlara başkanlık ederken terör örgütü ile mücadelede büyük rol oynamıştı.

5 yıl ilimizde görev yapan, görevi boyunca ilimizde göstermiş olduğu başarı ile halkın gönlünde taht kuran ve kamuoyunda Atatürkçü kimliği ile tanınıp ‘Zafer Baba’ olarak bilinen Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un son olarak 15 Temmuz sürecinde göstermiş olduğu sağduyu ile görevi başında dik durması büyük takdir toplamıştı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Mardin, Batman ve Şırnak kırsalında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın bizzat yönettiği Kıran 2 operasyonu Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç tarafından koordine edilmişti.

2 yıldır yürüttüğü Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı görevinin ardından Zafer Paşa yine önemli bir göreve atanarak Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Değerlendirme Başkanı oldu. Zafer Paşa’ya yeni görevinde başarılar dileriz.

Editör: TE Bilişim