Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından şerbetli tatlılar, pasta, cezerye, kuruyemiş ve şekerlerin, imalat ve satış yerlerinde kapsamlı bir denetim yaptı.

Bayramda sağlıksız gıdaya geçit vermemek için üretim ve satış yerlerinde yoğun bir denetim yapan ekipler imalathanelerde hijyen sertifikaları, personelin kıyafet temizliği ve imalathanelerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı denetlendi.

Denetimler hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde denetimleri sıklaştırdıklarını ifade ederken özellikle tatlı ve pasta imalathanelerinde hijyen denetimlerine ağırlık verdiklerini kaydetti.


İmalathane sahiplerini eksikler konusunda uyardıklarını belirten Tetik, şunları aktardı:
 "Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak denetimlerimize devam ediyoruz. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasından dolayı pasta, tatlı imalathanelerini denetliyoruz.

Denetimlerdeki amacımız Ramazan Bayramı yaklaşırken vatandaşlarımız buraları çok tercih edecekler. Geleneklerimiz çerçevesinde misafirlerine baklava ve diğer tatlılardan ikram edecekler. Biz de buraları bayram öncesinde denetliyoruz. Denetimlerimizde hijyen kriterlerini ön planda tutuyoruz.

Şehrimizde esnafımız gayet hijyen kurallarına dikkat ediyorlar.  Denetimlerimizde büyük bir sorunla karşılaşmadık. Bazı eksiklikler oluyor bunları imalat sahiplerine bildirerek gerekli uyarılarımızı yaptık. Belirli zamanlarda imalathaneleri denetlemeye devam edeceğiz." 
Editör: TE Bilişim