Atatürk İlkokulu’nda Zenginleştirilmiş kütüphane açıldı. Yeni ve modern bir tasarıma sahip olan kütüphane öğrencilerin kullanımına açıldı.

Atatürk İlkokulu, kütüphanesi yenilerek öğrencilerin kullanımına açıldı. Z (Zenginleştirilmiş) Kütüphane’nin açılışına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Atatürk İlkokulu Müdürü Hüseyin İşgören, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Atatürk İlkokulu Müdürü Hüseyin İşgören, öğrencilerin ve velilerin yararlanması için okulun kütüphanesinin yenileyerek modern bir hale getirdiklerini söyledi. İşgören, konuşmasında, “İnsanlarımızın ihtiyaçları ve bilgi çağının talepleri, kütüphaneciliği yeniden biçimlendirmiş, teknolojinin kullanımını da günümüz dünyasının iletişim alışkanlıklarında köklü değişiklikler getirmiştir.

Öğrencilere yönelik kütüphane hizmetleri, hiçbir zaman öğrenciler ve onların aileleri için günümüzdeki kadar önemli olmamıştır. Bilgiye erişim ve dünyanın çok kültürlü zenginliklerinin yanı sıra, hayat boyu öğrenme ve okuryazarlık becerileri de toplumların önceliği durumuna gelmiştir. Nitelikli bir okul kütüphanesi, öğrencileri hayat boyu öğrenme ve okuryazarlık becerileri ile donatarak, onların topluma katılımlarını ve katkıda bulunmalarını sağlar. Okul kütüphaneleri sürekli artan toplumsal değişikliklere yanıt vermeli ve bütün öğrencilerin bilgi, kültür ve eğlenme gereksinimlerini karşılamalıdır. Bunun yanında her öğrencinin okulundaki kütüphaneyi kullanmanın yanında yerel kütüphanelere de alışkın olması ve kütüphane kullanma becerilerine sahip kılınması gerekir.

Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan z-kütüphanelerin, öğrencilere okumanın keyfini, bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşamalarında, hayal güçlerini geliştirmelerinde yeni imkânlar sağlaması beklenmektedir. Öğrencilere ve ebeveynlerine kütüphanelerden nasıl en etkili biçimde yararlanabilecekleri ve gerek elektronik gerekse yazılı medya kullanım becerilerini nasıl geliştirebileceklerinin öğretilmesi, z-kütüphanelerin yaygınlaştırılması ile ulaşılması beklenen hedefler arasındadır. Okulumuza kazandırılan z-kütüphanenin hayırlı olmasını diler, Kütüphanenin okulumuza kazandırılmasında katkısı olan başta Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Nayir’ e, İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Altınkaynak’ a ve tüm yetkililere çok teşekkür ederiz” dedi.

Okul Müdürü İşgören’in konuşmasının ardından vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından okul kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri ve öğrenciler kütüphaneyi gezdi. Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Vali Nayir, öğrencilere kütüphanenin öneminden bahsederken bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. 

Editör: TE Bilişim