Kim nerede, ne zaman, ne yapmış? Hemen anlık takip edilebilen ve beğeniler yağdırılan sosyal medya adeta hayatımızın vazgeçilmezi oldu ki; ‘Z Kuşağı’ diye tabir edilen gençler arasında birbirlerine taş çıkartırcasına neredeyse sosyal medya mühendisliği sergileniyor.

Hatta hayatımızın öyle bir parçası oldu ki sosyal medya,1-2 saatlik aksaklıkta (Çökmede) neredeyse gencinden yaşlısına bunalıma giriyoruz. Kuşkusuz sosyal medyanın güzel yanları olduğu gibi kötü, hatta halk dilinde,‘çöp’ diye nitelendirilen kısımları da yok değil.

Şu ‘çöp’ mecazinin üzerinde biraz yoğunlaştığımızda sosyal medyada ağzı açık bırakacak derece de yapılan paylaşımları görmek mümkün. Bunlardan en çok dikkat çekenlerden bir tanesi de on binlerce hatta milyona varan takipçisi olan #itiraf sayfaları ne yazık ki.

Bilecik’teki sosyal medya kullanıcılarının birçoğu bilir ki bu sayfalar özellikle gençler tarafından yoğun ilgi görmekte. İlimizdeki itiraf sayfalarına şöyle bir göz attığımızda ise yukarıda da belirttiğim gibi ne yazık ki öyle paylaşımlarla karşı karşıya kalıyoruz ki şaşıp kalmamak elde değil.

Özellikle genç platoniklerin yaptıkları hatta ‘mürekkep yalamış’ olanlar dahi öyle paylaşımlar yapıyorlar ki, iğrenç ötesi denilecek cinsten. Şöyle bir itiraf sayfalarını gezip son yapılan 10 paylaşıma bakmak yeterli bunu görmek için.

Kültürel yozlaşmanın alıp başını gittiği, Amerikan kültürün dayatıldığı, Türk gençliğine yakışmayan paylaşımların hatta ve hatta sorgulayan vicdanı olan ve özgünlüğüne önem veren kesim olarak nitelendirilen Z kuşağına hiç ama hiç yakışmadığını belirtmek isterim.

Tabii ki de kimsenin sosyal medya özgürlüğüne karışmak gibi bir durum söz konusu olamaz lakin bu paylaşımlara, sorgulayan ve vicdanı olan gençlerin(Z Kuşağının) daha dikkat etmesini, kısaca sosyal medyanın , ‘Çöp’ olmaması gerektiğini düşünenlerden birisiyim.

Editör: TE Bilişim