Bilecik Valiliği tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla sporcunun yetiştirilmesi amacıyla ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik ”Yüzme” projesi başlatıldı.

Bilecik Valiliği öncülüğünde  İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında, ilkokul öğrencilerinin daha etkin spor yapabilmesi amacıyla imzalanan protokol ile birçok 4. sınıf öğrencisi yüzme eğitimlerine başladı.

Kapalı yüzme havuzunda ki etkinlikte düzenlenen yüzme yarışında  dereceye giren ve eğitimde faaliyetlerini yürüten öğrencilere Vali elban ve protokol üyeleri tarafından madalya verildi.Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Vali Elban ise ;her öğrencinin mutlaka bir spor dalı ile uğraşması gerektiğini belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Yüzme bilmeyen ortaokul öğrencisi kalmayacak”

 “Çalışmaları yaparken gençlerin ve çocukların sağlıklı olması her şeyden önce geliyor. Biz istiyoruz ki ilimizde, her çocuk mutlaka bir spor dalıyla uğraşsın. Bunun içinde protokol yaptığımız kurumlarla el birliğiyle bu tür spor dallarında Bilecik’te yaşayan çocukların spor yapmalarını arzu ediyoruz. İlimizde yüzme bilmeyen ilkokul öğrencisi ortaokula geçmesin ve herkes yüzme bilerek ortaokula başlasın. İl merkezinde 900’e yakın öğrenciyle başlattığımız bu kampanya imkânlar ölçüsünde diğer ilçelerimizde de devam edecek. Çocuklarımız kendi hayatlarında da bu sporun bire bir yararını görürler. Temel arzumuz, ulusal ya da uluslar arası düzeyde başarı elde edebilecek sporcular çıkmasıdır. Bilecik’te, artık yüzme bilmeyen ortaokul öğrencisi kalmayacak.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız da okul sporlarında Bilecik geneli 29 branşta, 92 okuldan 5 bin 914 öğrenci ile Türkiye’de oldukça iyi konumda olduğumuzu belirtti. 


Editör: TE Bilişim