Cafer Elmas

Satılması gündeme gelerek Kasım ve Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında muhalefet ve iktidar meclis üyelerini  karşı karşıya getiren Çınar marketlerin bulunduğu dükkanlar adasını Belediye eski Başkanı Av. Akın Olcay yargıya taşıyarak Eskişehir İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararı için başvurdu.

Cuma günü  Eskişehir'e giderek mahkemeye verdiği  dilekçede Belediye’nin almış olduğu imar değişikliğinin hatalı olduğunu, hem de satışın yasalara aykırı olarak yanlış olduğunu belirten Av. Akın Olcay, Bilecik Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararlar için Eskişehir İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı istedi.

Bilindiği gibi, ilimizin en işlek caddelerinden olan Atatürk Bulvarı üzerindeki iki katlı Belediye’ye ait Çınar marketlerin bulunduğu dükkanlar adasını Belediye Başkanı  Selim Yağcı aldığı ani bir karar ile satışına karar verdi.

Belediye Meclisi’nden satışına ilişkin karar alınırken, satış kararına CHP ve MHP red oyu vermesine rağmen, AK Parti’nin sayı üstünlüğü ile Meclis’ten satış kararı çıktı. Satış kararının ardından Belediye eski Başkanı Av. Akın Olcay, Belediye’ye bir dilekçe vererek itirazda bulundu ve satışın yanlış olduğunu dile getirerek yeniden kararın gözden geçirilmesini ve satılmasından vazgeçilmesini istedi. Aralık ayı Meclis toplantısına gelen bu konu MHP ve CHP’nin evet oyuna karşı yine sayıca üstün olan AKP'li Meclis üyelerinin hayır oyu ile itiraz kabul görmedi ve Meclis’ten bir kez daha satılmasına ilişkin karar çıktı.

Belediye eski Başkanı Av. Akın Olcay, konuyu yargıya taşıyacağını açıklamış ve Cuma günü hazırladığı dilekçe ve birtakım belgeler ile Eskişehir İdare Mahkemesi’ne başvurarak Bilecik Belediyesi Meclisi tarafından alınan imar değişikliği ve satış kararı için yürütmeyi durdurma kararı istedi.

 Belediyelerin esas olarak yeşil alan temin etmekle görevli kuruluşlar olduğunu belirten Av. Akın Olcay, şehrin en merkezi yerinden bulunan yeşil alanı satma yönünde karar alınmasını şehircilik ilkelerine aykırı bulduğunu , yeşil alanın ticari alan dönüştürülme kararının yanlış olduğunu dile getirdi.

Belediye Meclisi’nin 163 ada 1 parselde  dükkanların tamamına satış kararı aldığını, oysa orada 9 ayrı tapulu dükkanın mevcut olduğunu hepsine ayrı ayrı satış için Meclis kararı alınması gerektiğini savunan Av. Akın Olcay, satış için yanlış karar alındığını iddia etti.

 Diğer yandan gazetelere ihale ilanı için çıkılan duyuru ilanı ile ilan tarihi arasında yanlışlık yapıldığını iddia eden Av. Akın Olcay, Eskişehir İdare Mahkemesi’nn yürütmeyi durdurma kararı vermesini beklediğini söyledi.

25 Aralık 2014 günü ihale ile satılması beklenen dükkanlar için Av. Akın Olcay'ın verdiği dilekçeye Eskişehir İdare Mahkemesi’nin ne gibi bir karar alacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim