Talha Güney

Diyarbakır’da eczanesinden çıktığı sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları eski Başkanı Yunus Koca için Şerifpaşa Cami’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaza AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak, AK Parti Bilecik Gençlik Kolları ve vatandaşlar katıldı.


AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca, Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesinde bulunan eczanesinden çıktığı sırada, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğramıştı. Koca, vücuduna isabet eden kurşunlar sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.


Yunus Koca için Şerifpaşa Cami’nde kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası açıklama yapan Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, “Biliyorsunuz mübarek Ramazan bayramının hemen arkasında, Suruç’ta meydana gelen patlamadan sonra, ülkemizde terör örgütleri birtakım eylemleriyle vatandaşımızın huzurunu kaçırdılar. Bayramdan beri devam eden süreçte birçok vatan evladı, güvenlik güçleri ve bunun yanında da sivil vatandaşlarımız terör eylemlerinin kurbanı oldular.


Bu konuda millet olarak üzgünüz. Ama şunu özellikle de ifade etmemiz lazım millet olarak güçlü bir milletiz. Devlet olarak güçlü bir devletiz. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, toprak bütünlüğüne kastetmek isteyen bütün şer odakları bütün terör örgütleri eninde sonunda hak ettikleri cezayla cezalandırılacak.


Bundan dolayı da bu noktada bütün güvenlik güçlerimiz, bu terör faaliyetlerinin sona erdirilmesi son teröristte yok edilinceye kadar da bu teröristlerle mücadelesini sürdürecek. İnşallah en kısa sürede bu huzursuzluk ortamı giderilir ve bunun neticesinde de ülkemiz tekrar son üç yılda yaşadığımız huzurlu bir ortama tekrar geri döner diye düşünüyoruz.


Bu son biliyorsunuz iki gün önce de Diyarbakır’da daha önce AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığımızı yapmış kardeşimiz de şehit edildi. Tek suçu bu noktada belki kirli amellere alet edilmeyen, kirle amellerle mücadele eden bir siyasi partide gençlik kolları başkanlığı yapmış idi.


Başka hiçbir suçu da yoktu. Ama biliyorsunuz terörün masumlara zaten öncelikle hedef alır ve bununla birlikte de birçok insanımızı da şu anda o bölgede katlediyorlar. Askerimize operasyon o askerimize bir takım intihar eylemleriyle bir takım bombalı eylemlerle de güvenlik güçlerimize de saldırmaya çalışıyorlar. Bunlar hak ettiği cezayı da alacak. İnşallah en kısa sürede de terörün kökü kazınacak” dedi.


AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak da yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz Ramazan’dan sonra yaşanan süreçte onları aşan sayıda şehidimiz oldu. En sonda bu hafta içinde Diyarbakır’da partimizin bir dönem gençlik kolları başkanlığını yapan Yusuf Koca kardeşimiz şehit edilmişti. Bu hususla ilgili olarak bizim Bilecik gençlik kolları başkanlığımız da bu duruma sessiz kalmak istememişler ve böyle bir organizasyon tertip etmişler. Bu hassasiyetleri için kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım da, “Bildiğimiz üzere birkaç aydır terör saldırıları devam etmekte. Yunus Koca arkadaşımız gençlik kollarında da beraber görev yaptığımız Yunus arkadaşımız şehit oldu. Rahmetle anıyoruz. Terörü de kınıyoruz. Allah rahmet eylesin diyorum” dedi.

Kılınan gıyabi cenaze namazından sonra tören sona erdi.

Editör: TE Bilişim