Gökay Şimşek

     Yükseköğretim kurumlarına bağlı bazı enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlanırken Şeyh Edebali Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Fakültesi oldu.

     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne bağlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulurken, 2013 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak Bozüyük İlçesi’nde kurulan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ise kapatıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, uzun süreli bir hazırlık sürecinin ardından gerekli tüm şartları yerine getiren Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yapılan başvurusunun olumlu sonuçlanmasının ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onay kararlarının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. Bu kararın Üniversiteye, Bilecik’e ve Bozüyük’e hayırlar getirmesini dileyen Rektör Taş, Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesinin bundan böyle artan bir ivmeyle çalışmalarına devam edeceğine ve daha da başarılı bir eğitim kurumu haline geleceğine yürekten inandığını söyledi. Rektör Taş, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, kararın alınmasında emeği gecen herkese teşekkürlerini sundu. 

Editör: TE Bilişim