Bilecik’te vatandaşlar ‘Dağıtım Bedeli’ adı altında elektrik faturalarına yansıyan ücrete isyan ederken, konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşıyacaklarını aktardılar.

Birçok vatandaşa gelen değişik ücretlerdeki elektrik faturalarına yansıyan yüksek rakamlardaki ‘Dağıtım Bedeli’ ücreti tepkilere neden olmaya devam ediyor. Elektrik faturalarında, neredeyse tüketim bedeli kadar Kayıp Kaçak Bedeli, Sayaç Okuma Bedeli, Perakende Satış Hizmet Bedeli, Dağıtım Bedeli, İletim Sistemi Kullanım Bedeli, Enerji Fonu, TRT Payı, Elektrik Tüketim Vergisi ve KDV kalemleri altında tahsil edilen bedeller, dağıtım şirketlerinin masraflarını ve giderlerini tüketicinin sırtından karşılamasına vesile olurken, vatandaşları da çileden çıkartıyor.

“Hukuka ve adalet anlayışına aykırı”

İlimizde bir müşteriye gelen 538 liralık faturaya 111 lira ‘Dağıtım Bedeli’ yansıdığı görülürken,1.525 liralık faturaya 314 lira,1.196 liralık faturaya ise 246 lira ‘Dağıtım Bedeli’ alındığı gözleniyor. Faturalarda kaçak elektrik, perakende satış hizmet, sayaç okuma, iletim ve dağıtım bedeli ödemelerinin kaldırılması gerektiğini savunan birçok vatandaş zaten elektrik ücretlerine son zamanlarda yapılan zamların kendilerine ağır geldiğini belirtirken, birde ‘Dağıtım Bedeli’ adı altında faturalara yansıyan ücretin kaldırılması talebinde bulundular. Birçok vatandaş ise bu bedellerin alınması, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ve Yargıtay 3. Hukuk Dairesi kararlarına göre, hukuka ve adalet anlayışına aykırıdır anlayışını savundu.

Vatandaşlar tüketici heyetine gitmeye hazırlanıyor

Diğer yandan faturalarını karşılaştıran vatandaşlar kendilerinden alınan bu ücretin elektrik dağıtım şirketine haksız kazanç sağladığını iddia ederken, konuyu tüketici Hakem Heyeti’ne ve mahkemeye taşımak için hazırlandıklarını söylediler.

Editör: TE Bilişim