Gökay Şimşek

736. Söğüt Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri protokolün türbe ziyareti ile başladı.

Ertuğrulgazi Türbesi ziyareti ile başlayan şenlikler türbe bahçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından kurulan resim sergisinin gezilmesi sonrasında devlet büyükleri anıtının önündeki program ile devam etti.

Açılış kurdelesinin de kesildiği törene; Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel, Vali Yardımcıları, Söğüt Kaymakam Vekili Burhan Terzioğlu ve birçok vatandaş katıldı.

Vali Tahir Büyükakın’ın Türk Büyükleri Anıtına çelenk sunması ile devam eden program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve halk oyunları gösterisi sonrasında son buldu.

Program sonrası basın mensuplarına şenlikler ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Büyükakın; "bugün itibariyle programlarımız başladı ve aynı haliyle Pazar gününe kadar devam edecek. Yarın sabah erken saatlerde 'Toy' geleneğinde olan bir program var, Yörüklerimiz karşılanacak.

Onlara 'hoş geldiniz' konuşmalarının yapılması, ardından diğer saha etkinliklerimiz olan cirit, kara kucak güreşleri, folklor gösterileri ile devam edecek. Yörüklerimizin çadırlarında sergileyecekleri etkinliklerle gün boyu etkinlikler devam edecek. Yarın akşam konserimiz var. Jandarma Komutanlığımızın bandosunun etkinliği var, Mehteran etkinliklerimiz var.

Pazar günü de sabah Sayın Başbakanımızın teşrifleriyle birlikte devlet törenimiz gerçekleşecek. Tüm Bileciklileri, yöre halkını, Türkiye'nin dört bir yanından, Anadolu'nun dört bir yanından gelecek tüm misafirlerimizi burada görmek istiyoruz, hepsini Söğüt'e davet ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim