2021-2022 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemi biterken Bilecik’te 30 bin 245 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının 1. Dönemi bugün sona erdi. Bilecik’te 30 bin 245 öğrenci karnelerini almanın ve 15 günlük sömestr tatiline çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Diğer yandan Bilecik’in Pazaryeri İlçesi’nde öğrenciler karnelerini almaya giydikleri yöresel şalvar ve başlarına taktıkları yemeniler ile gelirken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol da 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi ile birlikte bir mesaj yayımladı.

Müdür Akyol mesajında şunları ifade etti:

“Sevgili Öğrencilerim,Yoğun bir tempoda ve pandemiye rağmen okullarımızı ısrarla açık tuttuğumuz 2021-2022 yılı eğitim-öğretim birinci ara dönemini tamamladınız. Bugün heyecanla beklediğiniz karneleriniz; akademik gayretinizin bir neticesi olarak dönem boyunca yaptığınız çalışmaları ölçen bir araçtır, amaç değil. Karne sizin kişiliğinizi, güzel alışkanlıklarınızı, zekanızı, vatan ve millet sevginizi ölçmez bunu unutmayın. Notlarınız ne olursa olsun, hiçbir zaman ümidinizi ve cesaretinizi kaybetmeyin. Hayata sıkı sıkı sarılın. Sizlerden hem akademik başarısı yüksek hem de maneviyatı güçlü ''mutlu'' bireyler olmanızı temenni ediyorum. Bu ara tatilde bol bol eğlenmenizi, dinlenmenizi, sevdiklerinizle ve büyüklerinizle zaman geçirmenizi arzu ediyorum. Arkadaşlarınızla, aile fertlerinizle oyunlar oynayın, ilginize ve yeteneğinize uygun sanat ve spor faaliyetlerine katılım sağlayın. Bu ara tatili, kendinizi daha iyi değerlendirme, hayallerinizi ve hedeflerinizi gözden geçirme ve idealleriniz için hazırlanma fırsatı olarak düşünün. Bu süreçte en iyi tatil arkadaşı kitaplarınızı da ihmal etmeyin. Mutlaka okuyun, okuduğunuz üzerinde düşünmeyi ve fikir alışverişinde bulunmayı ihmal etmeyin. Bunları yaparak iyi bir moral ve motivasyonla ikinci döneme başlayacağınıza inancım tamdır.

Kıymetli Velilerimiz, "Başarının gizli kahramanları;

Çocuklarınızın eğitimlerini sürdürmelerini sağlarken ne kadar büyük fedakârlıklar gösterdiğinizi biliyorum. Ama unutmayın, çocuklarımızın, eğitim öğretim faaliyetleri içinde gösterdikleri çaba, her şeyin üstündedir. Yarınlarımızın teminatı evlatlarımızın başarıları yalnızca karne notlarından ibaret olmadığı gibi karneler, çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil onların derslerindeki durumlarını ortaya koyan belgelerdir. 'İyi insan 'olmanın ve bu yöndeki gayretlerin değerini ve önemini evlatlarımıza benimsetmemiz çok önemli. Eğitim öğretim yılı boyunca katkısı olan ve her aşamada desteklerini esirgemeyen sizlere en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli Yöneticilerimiz ve Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Ülkemizi muasır medeniyetler içinde en üst seviyeye taşıma hedefimize ısrarla yürürken; bilimde, sanatta, sporda dünyayla yarışan, her alanda çığır açan bir nesli birlikte inşa edeceğiz. Ruhunu uyandırabildiğimiz her çocuk ile bugün rüya diye adlandırdığımız her hayalimiz gerçeğe dönüşecektir.

Eğitim - öğretim sistemimizin kilit taşı olan sizler de pandeminin olduğu dönem boyunca özveriyle yürüttüğünüz çalışmalarınız ve azminizle milletimizin duası, umudu, sınırsız hayali olan çocuklarımızı yarına hazırlamak üzere gösterdiğiniz gayretlerle yorucu bir dönemi geride bıraktınız. Özverili çalışmalarınızdan ve emeklerinizden dolayı öğrencilerimiz ve velilerimiz adına sizlere gönülden teşekkür ediyorum."Hepinizi muhabbetle selamlıyor, sağlıklı ve huzurlu tatiller diliyorum.”

Editör: TE Bilişim