Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mesut Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Vali Yardımcıları, askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulması, Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin ansına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Emniyet Müdürü Özüdoğru bir konuşma yaptı. Teşkilatın; toplumdaki huzur ve düzen, vatandaşın can ve mal güvenliği, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini yerine getirme gibi birçok önemli ve hayati görevleri üstlendiğini ifade eden Özüdoğru, şöyle konuştu:





“Sayın valim, değerli konuklar, kıymetli meslektaşlarım,

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törene katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, selam, saygı ve sevgilerimi sunarım.

İlk defa 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan “polis nizamnamesi” ile kurulan ve 168 yıllık mazisini şanla, şerefle geride bırakan teşkilatımız, 169. Kuruluş yılını kutlamakta, sadece ülkemiz sınırları içersinde değil, dünyadaki saygın yerini de almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır.

Türk Polisi, toplumdaki huzur ve düzen, vatandaşın can ve mal güvenliği, kanun hâkimiyeti ve devlet otoritesini yerine getirme gibi birçok önemli ve hayati görevleri üstlenirken, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmakta, milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için dünyada ortaya çıkan gelişmeleri yakınen izleyerek kendini yenilemektedir.





Devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için kutsal yeminine bağlı kalarak, gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmeyen emniyet teşkilatımız, anayasanın, kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin kendine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakârlıkla gece gündüz demeden görevini sürdürmektedir.





Sevgili Bilecikliler,   

 

Şehrimizin huzur ve güvenini sağlarken halkımızın bizden beklentisinin; güler yüzlü, içten, anlayış gösteren, yardımcı olan, kimliği ve silahından çok kişiliğini ön plana çıkaran, kendisine soru sorulabilen, insancıl, kibar ve güvenilir bir polis teşkilatı arzuladığının bilincinde, vatandaşın güveni kazanılmadan başarı elde edilemeyeceğinin farkındayız.. Bu nedenle polis-halk ilişkilerimiz birinci önceliğimizdir.



 

Fedakâr meslektaşlarım,

Aziz milletimiz bağrından çıkarttığı sizlerle her zaman iftihar etmiş ve edecektir. Devletimize yönelik her türlü şer odaklarını önlemek, her karışı atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu vatan toprakları üzerinde milletimizin huzur ve güven içersinde yaşamasını temin etmek için, gece-gündüz demeden yerine getirdiğiniz çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum.

Görevini; yüreği, beyni ve bileği ile canı ve kanı pahasına yerine getiren böylesine ahenkli, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı, disiplinli, profesyonel çalışma anlayışına sahip, meslek onurunu her şeyin üzerinde tutan bir kadro ile çalışmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum.

Yalnızca yasaların uygulayıcısı olmadığınızı, suçun kaynağı olan sosyal sorunların çözümlenmesinde de katkınızın bulunması gerektiğini sakın unutmayın!... Her zaman kanun tanımazların korkulu rüyası, mazlumların sığınacağı bir liman olmaya devam edin.





Yolumuz uzun, çileli olduğu kadar onurlu ve kutsaldır. Bu yola baş koyan bizler gerek ülkemizin, gerekse teşkilatımızın şanlı tarihine layık olduğumuzu geçmişte nasıl ispatladıysak, bundan sonrada yapabilecek güç, inanç ve kararlılığına sahibiz. Sizlere inanıyor ve güveniyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş yıldönümünü kutlarken tüm mensuplarımıza bu şerefli ve zor görevlerinde başarılar temenni ediyorum. Bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayan vefakâr ve cefakâr eş ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile vatanımızın birliği ve bütünlüğü, halkımızın huzuru ve mutluluğu için canlarını ortaya koyarak görev yaparken hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimize ve ebediyete intikal eden tüm mensuplarımıza yüce Allah’ tan rahmet, geride kalan dul ve yetimleri ile hayatını sürdüren gazi ve emeklilerimize sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”





Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru’nun konuşmasının ardından, ‘polis’ konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, Kız Teknik ve Meslek Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi. Törenin ardından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ne geçen protokol, burada Terörle Mücadele ve Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünün hazırladığı sergiyi gezdi. 









Editör: TE Bilişim