Cafer Elmas 

Güneş TOKİ’deki evlerine dolmuşların girmemesine kızan vatandaşlar dolmuş yolunu trafiğe kapapattı. Yaklaşık 100 kişilik kalabalık yolu kapatarak dolmuşlara yol vermedi.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı eylem yaklaşık 1 saat dürdü. Ana yolun bariyerlerle kapandığını, kavşak yapılmasına rağmen dolmuşların TOKİ’deki evlerine girmeden yol kenarında bıraktığını bunun da hem yaşlılar hem de çocuklar için tehlike saçtığını belirten vatandaşlar, geceleri evlerine giderken de korktuklarını söylediler.

Belediyenin verdiği yol güzergahın da olmasına rağmen Güneş TOKİ'ye dolmuşların inmediğini belirten TOKİ sakinleri yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını istediler. Daha önceden defalarca Belediyeye ve Valiliğe dilekçe ile başvurdukları fakat bir çözüm bulunmadığını dile getiren vatandaşlar eğer sorunları kısa sürede halledilmez ise yine  toplanıp ana yolu kapatacaklarını söylediler.

Olay yerine gelen polis ekipleri ve Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik ile görüşen vatandaşlar  sorunlarının kısa sürede haledileceğinin sözünü alınca yolu açarak evlerine döndüler.


Editör: TE Bilişim