Geçtiğimiz günlerde “ortada direk var yandan geç” manşetiyle gazetemize konu olan, Ertuğrul Mahallesi Bağlar Caddesi üzerindeki yüksek gerilim hattı direği kaldırılıyor. Caddenin tam ortasında bulunan ve sürücüler için tehlike oluşturan direk yapılacak ihalenin ardından birkaç ay içerisinde bulunduğu yerden kaldırılacak.

Diş Hastanesinden başlayan ve Bilorsa’ya kadar uzanan yüksek gerilim hattı, Ertuğrulgazi, İsmetpaşa, Beşiktaş ve Bahçelievler Mahallelerinden geçiyor. OEDAŞ’tan alınan bilgiye göre, genel müdürlük şehir içinden geçen tek yüksek gerilim hattı olan bu hattı 3 aşamalı olarak kaldırıyor. İlk aşamada elektriği kesilen hattın ikinci aşamada, Cuma günü telleri toplandı. Kalan son aşama olan 3’üncü aşamada ise hattın direkleri bulunduğu yerden kaldırılacak. Direklerin kaldırılması için ihale yapılacağı öğrenilirken, ihalenin birkaç ay içinde gerçekleşeceği açıklandı.

Direklerin toplanmasıyla birlikte, Bilecik’te yerleşim yerleri içinden geçen yüksek gerilim hattı kalmayacak. Ayrıca Edebali Stadyumu’nun yanındaki Bağlar Caddesi’nin tam ortasında bulunan ve araçların geçişini zorlaştıran, aynı zamanda sürücüler için kaza riski oluşturan direk de kaldırılmış olacak. 

Editör: TE Bilişim