Milletvekili Selim Yağcı’nın 2021 yılı sonunda bitirileceğini belirttiği ve 22 milyon lira ödenek tahsis edilen Bozüyük-Bilecik-Mekece-Adapazarı karayolunun 33’ncü kilometresinde devam eden Bilecik şehir merkezine bağlantının sağlanması ile ilgili Erşan Besihanesi bölgesindeki ‘Bilecik ayrımı köprülü kavşağı’nda devam eden çalışmalar dururken, vatandaşlar duruma tepki göstermeye başladı.

İhalesi 2019 yılı Ekim ayında gerçekleşen ve gerek Eskişehir tarafından, gerekse de Bilecik’ten gidiş ve gelişlerde trafik sorunu oluşturan kavşağın bazı yol kesimlerinde ve köprülerinde 1-1,5 aydır herhangi bir çalışmanın yapılmadığı gözleniyor.

2021 yılı başında kavşak trafiğe kapatılarak trafik akışı Bilecik’e giriş için Mekece istikametinde yeralan Yeni Otogar Kavşağından; Bozüyük, Eskişehir ve Sakarya istikametine çıkışlar için İstasyon Mahallesi’nde yeralan Söğüt kavşağından sağlanmaya başlanmış, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Karayolları ekiplerince yapım çalışmaları sürdürülen kesimlerde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması konusunda uyarı levhaları yerleştirilmişti.

YİNE ÖDENEK YETERSİZLİĞİ İDDİASI!

Bilecik’in yıllardır kanayan yarası haline gelen ve “yılan hikayesine döndü” söylemleri ile de kamuoyunda çokça mizaha konu olan Bilecik-Yenişehir yolu geçtiğimiz yıllarda yeniden ihale edilmiş ve ardından hummalı çalışmalar başlamıştı. Fakat, 2020 yılından beri devletten ödenek alamadıklarını söyleyen ihaleyi alan firma yetkilileri geçtiğimiz Nisan ayında çalışanları ile acil toplantı yaparak durumu izah ederek ve özellikle kamyon ve iş makinesi şoförlerini 40 günlük ücretsiz izine ayırırken, isteyenlerin ise iş akitlerini sonlandırdı.

Bu durum, “yıllarca bitmeyen ve defalarca durarak ihalesi iptal edilen Yenişehir-Bilecik karayolu için yetkililer “Bilecik halkı ile dalga mı geçiyor, bu duruma gülelim mi ağlayalım mı?” dedirttirdi.

22 milyon lira ödenek tahsis edildiği söylenen ‘Bilecik ayrımı köprülü kavşağı’nın yapımına ilişkin de kamuoyunda birçok yorum dolaşırken, yine yapım işini alan müteahhidin ödenek yetersizliği dolayısıyla parasını alamadığı ve bu yüzden çalışmaları durdurduğu iddia edildi.

YENİŞEHİR YOLU GİBİ OLMASIN

Daha önceleri defalarca ihale edilip yine defalarca ihalesi iptal edilen, gerek Milletvekilleri, gerekse de Bakanlar ve hatta dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından bizzat bitirileceği yönünde söz verilen Yenişehir-Bilecik karayolundaki çalışmalar hala bitirilemezken, ‘Bilecik ayrımı köprülü kavşağı’nın da akıbetinin aynı olmasından korkuluyor.

Özellikle Bozüyük istikametine gidip gelen vatandaşlar duruma tepki göstermeye başladı. Vatandaşlar, kavşakta bekletilen ve çalıştırılmayan iş makinelerinin niçin durduğunu merak ederken, yetkililerden bu yönde bir açıklama beklediklerini dile getirdiler.

Birçok vatandaş ta İstasyon Mahallesi tarafından akışı sağlanan trafiğin can güvenliğini tehlikeye attığını dile getirirken, ‘Bilecik ayrımı köprülü kavşağı da Bilecik-Yenişehir yoluna dönmeye başladı” yorumunda bulundu.

“BU DEFA SÖZLER HAVADA KALMASIN”

Diğer yandan Milletvekili Selim Yağcı’nın 2021 yılı sonuna kadar yolun bitirileceğini söylemesinin ardından vatandaşlar kavşağın yılsonuna kadar bitirilmemesinden dolayı endişe duyduklarını dile getirirken, yetkililerden açıklama beklediklerini söyleyip, “bu defa sözler havada kalmasın” dediler.

VALİ ŞENTÜRK, VATANDAŞLARDAN ‘SABIR’ İSTEMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atanan eski Bilecik Valisi Bilal Şentürk de, 2021 yılının 3’üncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel’den kavşaktaki çalışmaların hızlandırılmasını istemiş, çalışmaların Eylül ayında bitirilmesini arzu ettiklerini dile getirmişti.

Bilecikli vatandaşlara da biraz daha sabırlı olmaları yönünde telkinde bulunan Vali Şentürk, “hızlanırsanız iyi olacak” ifadesini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim