Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. M. Yekta Saraç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Senatosu’nun 270. toplantısına katıldı. Başkan Prof. Dr. Saraç, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında Üniversitenin İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya üniversitenin geliştirdiği Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BŞEÜ-UZEM) sistemi üzerinden katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a senato toplantısına katılmaları sebebiyle teşekkürlerini sundu. Üniversitenin 2020 yılı faaliyetlerine ilişkin bir sunum yapan Rektör Beydemir; pandemi süreciyle birlikte başlayan uzaktan eğitim süreci, YÖK Gelecek Projesi kapsamında öncelikli ve özellikli alanlarda yürütülen çalışmalar, ihtisaslaşma ve değişim programları konularında bilgiler sundu. BŞEÜ bünyesinde kurulan Tıp Fakültesinin bölgenin çehresini değiştirecek çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Rektör Beydemir, fakültenin kuruluş sürecinde verdikleri destek ve katkılar için Başkan Prof. Dr. Saraç’a şahsı, kurumu ve Bilecik halkı adına teşekkür etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. Yekta Saraç, günümüzde köklü üniversitelerin yaşlarının asırlarla ölçüldüğünü ancak genç bir üniversite olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin ümit veren performansıyla önümüzdeki dönemlerde gittikçe artan bir şekilde ülkemize ve bilim hayatımıza katkıda bulunacağına inandığını ifade etti. Covid sürecinde eğitimin dijital imkanlarla başarılı şekilde sürdürüldüğünü ancak bunun örgün öğretime bir alternatif olarak görülmemesi gerektiğini belirten Başkan Prof. Dr. Saraç, hocayla öğrencinin bir arada olduğu, öğrencilerin sosyal alanlarda buluştuğu üniversite iklimini yeniden sağlamak adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu kapsamda, üniversitelerde çalışan akademik ve idari personele koruma amaçlı aşı yapılması için Sağlık Bakanlığına teklif sunduklarını hatırlatan Başkan Prof. Dr. Saraç, amaçlarının yükseköğretimde yüz yüze eğitime kontrollü olarak başlanmasını sağlamak olduğunu söyledi. Pandemi sürecinden sıfır hasarla çıkmanın mümkün olmadığını ve amaçlarının süreci en az hasarla geçirmek olduğunu belirten Başkan Prof. Dr. Saraç, Türk üniversitelerinin, bu dönemde örnek gösterilen pek çok yabancı üniversiteden önde olduğunu ifade etti.

Gerçekleşen toplantı, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. Yekta Saraç’ın BŞEÜ Senatosu üyelerinin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim