Hafta sonu geçekleşen YKS sebebiyle Bilecik’te trafik kilitlenirken birçok aday ve velisi yaşanan keşmekeşliğe ilişkin sitemde bulundu.

Bilecik’te 18 merkezde gerçekleşen ve 9 bin adayın yarıştığı YKS yapıldı. YKS’ye giren adaylar üniversite hayallerinin ilk adımını atlatırken, Bilecik’te Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşen sınav adeta çileye dönüştü. Birçok öğrenci zamanında yola çıktıklarını ve Bilecik kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı son anda sınava yetiştiklerini dile getirirken velilerde duruma isyan etti.

“TÜM YETKİLİLERİ TOPLANTIYA DAVET EDİYORUM”

Kendisinin de kızının sınava girdiğini belirten Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, Şeyh Edebali Üniversitesi’ndeki sınav merkezine yetişmek için yaşadığı zorluğu dile getirdirdiği açıklamasında şunları ifade etti:

“Değerli Bilecikliler, bugün saat 09.00’da TOKİ girişinden hareket ettim ve üniversite sınavına girecek olan kızımı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesine götürmek için yola çıktım. Üniversite yerleşkesine vardığımda saat 09.55 ‘ti. Duraklarda çocukları ile bekleyen anne babalar, sınav yerine yetişme telaşı içinde araç içindeki öğrenciler ve sürücüler. Yani kısacası 10 dakikada süren yol 55 dakikalık trafik ve sınava yetişememe kabusuna dönüştü. Üzüntüm sınava yetişemeyip sınava giremeyen çocuklarımız. Tüm yetkilileri Bilecik Kent Konseyi Başkanı olarak göreve davet ediyorum ve bu soruna çözüm bulmalarını istiyorum. Trafik sorunu bugüne mahsus değil. Her gün sabah ve akşamüstü yaşanan bu sıkıntının bir an önce çözümü için tüm yetkilileri toplantıya davet ediyorum.”

Editör: TE Bilişim