Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, Vali Tahir Büyükakın’ın esnaf ziyaretinde bir tek oda başkanının çağrılıp diğer oda başkanlarının çağrılmamasına tepki göstererek kınadı ve Esnaf Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan’ı istifaya davet etti.

     Ahmet Subaşı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

     “Halit Gölcan Esnaf Odaları Birlik Başkanıyım diye gezmesin. Sayın Valimizin esnafı ziyareti gezisinde sadece bir oda başkanına davet göndererek diğer oda başkanlarını kendisine rakip gördüğünden dolayı davet etmemesini esefle kınıyorum. İlimizdeki en fazla üyesi olan yiyecek maddesi satan esnaf odasının bu ziyaretlere davet edilmemesini eminiz ki Sayın Valimizin bilgisi dışında olduğunu biliyoruz. Bu ayıbın Halit Gölcan’ın ayıbı olduğundan ve bu sebeple bizzat şahsımı arayıp, “haklı olarak” siz neden bu ziyaretlerde bulunmadınız” sorusuna cevaben bu açıklamayı yapma gereğini duydum.

     Bu hareketini Bilecik esnafına bir hakaret sayıyor ve en kısa sürede biz esnaf arkadaşların temsil edilmediği, Bilecik Odalar Birliği Başkanlığından ve Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığından istifa etmesini bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim