Etkili olan her yağmur yağışı sonrası Bilecik’in kaderi haline gelmeye başlayan işyerlerini su basması ve vatandaşların mağdur olması isyana sebep olmaya devam ediyor.

Her yıl Nisan, Mayıs, Haziran aylarında etkili olan gök gürültülü yağmur yağışı bu yılda ne yazık ki birçok işyeri sahibinin ve vatandaşın mağdur olmasına sebep oldu. Özellikle Atatürk Bulvarı kavşağı, kapalı pazar, Küçük Sanayi Sitesi ve Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi güzergahında bulunan işyerleri her yağan yağmur sonrası çamur deryasına dönerken, maddi hasara uğruyor.

“Altyapı yetersiz”

Vatandaşlar Bilecik’teki altyapının yetersiz olduğunu dile getirirken, yıllardır bu sorunun bir türlü çözülememiş olmasına isyan ediyor. Birçok vatandaş bu yıl son haftalarda etkili olan yağmur sonrasında Bilecik’teki altyapı eksikliğini daha da gündeme getirirken, bu noktada kurumların çalışmalarını da yetersiz buldular.

“Nisan, Mayıs, Haziran ayları korkulu rüyamız oldu”

Bilecik’in kaderi haline gelmeye başlayan etkili olan yağmur sonrasındaki duruma isyan eden vatandaşlar, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının esnaflar tarafından ‘Korkulu rüya’ olarak görülmeye başladığını dile getirirken, özellikle Belediye’ye çağrı yaparak duruma el atılması gerektiğinin altını çizdi.

“Hani altyapı sorunu kalmamıştı?”

Dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya çok defa bu konudaki mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar çözüm üretilmediğini aktarırken, ‘o zaman ki Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Belediye yetkilileri Bilecik’te altyapı sorunu kalmadığını, artık üstyapıya baktıklarını söylemişlerdi ama o laflar görüyoruz ki havada kaldı’ifadelerine yer verirken, yeni Belediye Başkanı Semih Şahin’e seslenerek; ‘yağan yağmurlar sonrası oluşan sel baskınları Bilecik’in kaderi haline gelmesin’ vurgusu yaptılar.

Editör: TE Bilişim