30 Mart Yerel Seçimler için Milliyetçi Hareket Partisi’nden İl Genel Meclisi üyeliği aday adayı olan Yılmaz Sert, parti merkez ilçe yönetim kurulunun yaptığı aday belirleme seçiminin yanlış ve yanlı olduğu gerekçesiyle itiraz etmişti. Dilekçesine cevap verilmeyen Sert 25 yıldır mensup olduğu partisinden istifa ettiğini duyurdu. Sert’in istifa dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

 

“30 Mart 2014 tarihinden yapılacak olan yerel seçimlerde partimden İl Genel Meclisi Aday adayı olmuştum. Parti merkez ilçe yönetim kurulunda yapılan yanlı ve yanlış bir uygulama ile il genel meclisi sıralaması yapılmıştı. Yapılan yanlış ve yanlı seçimin sonucuna itiraz dilekçesi verdiğim halde, bugüne kadar tarafıma menfi veya müspet bir cevap verilmemiştir. Adaletsizce yapılan il genel meclisi aday sıralama listesinden adımın çıkarılmasını rica ediyorum.

25 yıldır mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisinin şu anki yöneticilerinden makam ve mevkii istemedim. Parti yöneticilerinden tek istediğim Adaletli davranmaları, Adalet dağıtmaları idi. Ne yazık ki, yöneticilerin Adaletli davranmaları, adalet dağıtmaları şu anki yapı ile mümkün görülmemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin başka ve yöneticileri kişilerin değil, davasının emrinde olan kişilerdir. Davasından değil de, dış mihraklardan emir alarak partiyi yönettiğini sanan yöneticiler ile Milliyetçi Hareket Partisinin hedefe varamayacağına inanmaktayım. Milliyetçi Hareket partisinin düsturunu, tedrisatını bilmeyen yöneticilerin partiyi bir yerlere götüreceğine de inanmamaktayım. Parti yöneticilerinin Ülküsüz bir Milliyetçi Hareket Partisi meydana getirme çabaları, son uygulamalar ile ortaya çıkmış bulunmaktadır. Yıllardır partisine hizmet eden, kimsenin olmadığı zamanlarda partisini sırtlayan yönetici ve başkanların dışlandığı, buna karşılık Milliyetçilikle ve Ülkücülükle alakası olmayan kişilerin partiye doldurularak aday yapıldığı bir seçimden Milliyetçi Hareket Partisi'nin başarıyla çıkacağı da bir hayal mahsulü olarak görülmektedir. Hayallerle parti yöneticiliği yaptığını sananların, 30 Mart 2014 akşamı gerçeklerle karşı karşıya kalacağını bir kez daha beyan ederek, Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden de istifa ediyorum”

 

Editör: TE Bilişim