Bilecik’in merkezinde yer alan yılların Kültür Sitesi binası yeni yapılacak olan park ve meydan konsepti revizyon projesi çalışmaları kapsamında yıkılıyor.

Geçtiğimiz ay Bilecik Kent Konseyi tarafından , Kültür Sitesi ve Belediye Aile Sosyal Tesislerinin bulunduğu bölgeyi kapsayan bu aşamada adeta Bilecik’in akciğeri haline gelecek olan yeşilliklerle dolu yeni meydan ve park projesinin tanıtımı halka açık şekilde gerçekleştirilmişti.

1980 yılı öncesinde Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, Halk Evleri Derneği ile Kız Sanat Okulu hizmet binalarının bulunduğu bölgeye dönemin Belediye Başkanı Hadi Arıncı tarafından 1981 yılı sonrasında Belediye Kültür Sitesi inşa edilmişti. Günümüze kadar özellikle yüzlerce düğün merasimine ve bunun yanı sıra yine birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Kültür Sitesi, Bilecik’in çehresini değiştirecek olan park ve meydan projesi kapsamında yıkılmaya başlandı.

İş makinelerinin hummalı bir şekilde yıkım çalışmasına başladığı binanın yakın zamanda tamamen ortadan kaldırılacağı öğrenilirken, park ve meydan projesi için yenilenme aşaması sonrasında çalışmalara en kısa süre içerisinde başlanacağı öğrenildi.

Yeni yapılacak olan meydan ve park projesi

Editör: TE Bilişim