ÖZGEN’DEN PERFORMANS RAPORUNA ELEŞTİRİ

Bilecik Belediye Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Başkanlşığında gerçekleştirlen yılın son toplantısında Başkan Yağcı, 5 Kasım Atatürk’ün Bilecik’e gelişi ve Bilecik Mülakatı, Dünya Engelliler Günü ve Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 83. Yıl dönümlerini kutladı. Başkan Yağcı ve CHP Meclis üyeleri de mecliste bulunan kadınların da bu özel gününü kutlayarak çiçek takdim ettiler.

Meclisin ilk gündem maddesi, 2018 yılına ait Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi oldu. Geçtiğimiz ay gerçekleşen mecliste komisyon incelemesine sunulan madde, bu ay incelenerek meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. 2018 yılının bütçesi 82 Milyon TL olarak belirlendi ve madde oy birliği ile kabul edildi.

CHP Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Seyfi Özgen, 2018 yılı Performans Raporu’nda eksik görülen noktaları ve eleştirilerini aktardı.

“BELEDİYEYİ ELEŞTİREN VATANDAŞ MAHKEMEYE VERİLDİ”

Özgen şöyle konuştu:

“Şehrin emrkezine yapılan bir binanın kaldırımları ile ilgili yapılan yanlışları dile getiren bir  şahsın düşüncelerinden ötürü o şahsı mahkemeye vermeniz, kağıt üzerinde kurulan Bilecik Kent Konseyi’nin 3 yıldır toplantı yapmaması veya yaptırılmaması, belediyenin çalışmalarına ortak edilmemesi bu katılımcılığı engellendiğinizin bir göstergesidir.

ÖZGEN’DEN PERFORMANS RAPORUNA ELEŞTİRİ

Verimli kaynak kullanımından bahsedilmesine karşın Maliyeti yaklaşık 12 milyon TL’yi bulan Atık Su Tesisi, 17 Milyon TL’yi bulan yeni otogar, 2 Milyon TL’yi bulan Hamsi Vadisi Projesi ve Buz Pisti kendi imkanlarımızla yapmamız dahilinde maliyeti 8 Milyon TL olacak olan Bölgesel AtıK Su Tesisi, yap işlet devret modeliyle 48 milyon TL’ye mal edeceğimiz kaynakların verimli kullanılmadığını göstermektedir.

Kentsel gelişimden bahsedilmektedir.  Cumhurbaşkanımızın dikey yapılar yerine yatay yapılar önermesine karşın ilimizde hızla yükselen çok katlı yapılar şehrin silüetini bozmaktadır.

 İlimizdeki toplu ulaşım halk dolmuşları ile yerine getiriliyor oysa ki çevre illerde belediye otobüslerinin çalışması üzere 65 yaş üstü yurrttaşlara şehit ve gazi ailelerinin ücretsiz faydalandığını fakat ilimizde böyle bir uygulamanın eksikliğini görmekteyiz.

Kentsel dönüşüm noktasında  2014 yerel seçimleri öncesinde çalışmalardan sonra Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerinde yeni bir çalışma yapılmamış buradaki vatandaşların talepleri göz önüne alınmamış ve bu iki mahalle adeta cezalandırılmıştır.

Sultaneli El Emeği Yöresel Çarşısı 2015 yılı Nisan ayı meclis toplantısında Hamsu Köprüsü’nün yanında yapılacaği Belediye Başkanımız tarafından açıklanamsına karşın neden karar değiştirilerek Hastane Bahçesi’ne yapılmasına karar verilmişti.r Şehrine konomisine katkı verileceği düşüğnülen bu projeye karşı Seven Çarşısı’nın saat tamirciliği, aytakkabı tamircilği yapılan anahtarcı ve terzi gibi küçük esnafa yer yapacağınızı belirtmenize rağmen bu esnaflara işyeri yapılmamış, bir kısmı işyerlerine kapatmak zorunda kalmış ve mağdur edilmişlerdir.”

BAŞKAN YAĞCI İDDİALARA CEVAP VERDİ, “ELEŞTİRMEDİ, KÜFRETTİ”

 Belediye Başkanı Selim Yağcı ise Özgen’in konuşmasının ardından söz alarak iddialarına cevap verdi. Başkan Yağcı şöyle konuştu:

“Kaldırıma ilişkin olarak hiçkimseye bir eleştirisi sebebiyle dava açmış değiliz. Eleştiri, eleştiri sınırlarında kalmalı. Haklı olduğu bir konuda küfür ve hakaret etme şekliyle eleştirdiği için biz ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk.

Yaptığımız her planda yüzde 100 tam isabetle yapıyporuz noktasında bir iddiamız yok ama yola çıakrken işi daha verimli yapma inancıyla çıkıyoruz ve bunu gerçeklelştirmek için çaba harcıyoruz. Bazen uygulamanın getiridği sıkıntılar  oluşabilir ama bunları da sorgulama noktasında seçim döneminde millet herkesin gittiği yola uygun olarak bu sorgulamayı yapıyor. Bizler de meclis üyeleri olarak bu aşamalarda buınları birbirimize hatırlatma anlamında bu eleştirleri yapıyoruz. Seyfi Bey’in eleştirilerini de bu anlamda alıyorum. Katkıları sebebiyle de teşekkür ediyorum.

Gündemin diğer bir maddeleri  olan 2018 yılında uygulanacak Ücret ve Tarifeler ile ilgili Ücret ve Tarife komisyonu raporunun görüşülmesi ve 2018 yılında uygulanacak Kira Bedelleri ile ilgili Kira Tespit Komisyonu raporunun görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesi olan, Meclis Üyesi Zafer Atasev’in vefatı nedeniyle boşalan İmar Komisyonu Üyeliğine kalan süreyi tamamlamak üzere bir üyenin seçilmesi hususu sırasında ise Atasev’in yerine Erdem Sağır’ın getirildiği belirtildi.

Bilecik Belediyesi bünyesinde Bilecik Kayı Gıda Temizlik Turizm Snayai ve Ticaret A.Ş.nin Faaliyet alanları ile ilgili mal ve hizmet alımı, ödeme işlemleri gibi işlemlerin yürütülmesinde çek karnesi ve kredi kartı alınması ayrıca her türlü ihale işlemlerinde kullanmak üzere teminat mektubu kullanılması yetkisi ise Ak Parti grubunun kabul oyları, diğer grupların çekimser oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi

İmar konularının görüşülmesi ile meclis olağan gündemi sona erdi.

Editör: TE Bilişim