Yılın son Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Nihat Can başkanlığında toplandı.

Bilecik Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında geçtiğimiz ay komisyonlara gönderilen konular karara bağlandı.

BELEDİYE BÜTÇESİ KESİNLEŞTİ:  92 MİLYON TL

Meclisin ilk gündem maddesinde geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen 2019 yılına ait performans programı oylamaya sunuldu. Program, oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2’nci maddesinde ise yine geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 yılı Mali Bütçesi ile ilgili oldu. Geçtiğimiz ay 2019 yılının taslak bütçesinin 92 milyon TL olduğu belirtilirken bu ay yapılan toplantıda rakam meclis üyelerinin oybirliği ile kesinleşmiş oldu.

 ZAM YOK, SUYA YÜZDE 10 İNDİRİM

Toplantının devamında ücret ve tarifeler ile kira bedelleri görüşüldü. Belediye Başkanı Nihat Can, Ücret ve tarifeler ile kira bedellerinde bir fiyat  artışı yapılmaması, ayrıca suya da yüzde 10 indirim yapılma talebini meclis üylerinin oylarına sundu. Gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYE, 3 OSB’NİN MÜTEŞEBBİS HEYETİNE KATILACAK

Toplantının devamında, ilimiz sınırları içinde kurulması planlanan 3. OSB’nin kuruluş protokolünün oluşturulabilmesi, Bilecik Belediye Başkanlığını temsilen mütşebbis  heyete katılınması ve oluşturulacak tüzel kişikle ilgili katkı paylarının ödenmesi konusundaki yetki,  oy birliği ile Bilecik Belediyesine verilmiş oldu.

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE 2 MİLYON 755 BİN TL BÜTÇE AKTARIMI

Bilecik Belediyesi tarafından ek gündem maddesi olarak sunulan bütçe aktarımı konusu da oy çokluğu ile kabul edildi. Bütçesinin kullanılmayacağı anlaşılan birimlerden Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne 2 milyon 755 bin TL bütçe aktarımı gerçekleştirilecek.

BAŞKAN CAN, KADINLARI UNUTMADI

İmar konularının görüşülmesinin ardından Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can’ın   Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 84. Yıldönümü sebebiyle kadın meclis üyelerine, basın mensuplarına ve  çalışanlara  çiçek takdim etmesi ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim