2019 yılının ilk Bilecik Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Nihat Can Başkanlığında toplandı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda 8 gündem maddesi görüşüldü.

MHP ADAYINDAN MECLİS ZİYARETİ

Yılın ilk toplantısına MHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Akın Atakan ve MHP Merkez İlçe Başkanı Talha Özkan da katıldı. Atakan ve Özkan toplantıyı MHP sıralarından takip etti.

TOPLANTI VE TATİL GÜNLERİ BELİRLENDİ

Toplantının ilk gündem maddesinde 2019 yılındaki toplantı günü ve tatil yapacağı ay belirlendi. Meclis toplantısının her ayın ilk salı günü saat 17.30’da yapılması ve Ağustos ayında tatil yapılması oy birliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Günün ikinci gündem maddesi gereğince  Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Gündem maddesi hakkında açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Meclis aritmatiği gereği  AK Parti’den 4, Bağımsız Meclis Üylerinden ise 1 kişinin komisyona girme hakkı olduğunu belirtti. Yapılan kapalı oylama sonucu AK Parti Meclis Üyelerinden Zekeriya Çakır 18,Yücel Yerci 17, Hüseyin Taşkın Birgül 18, Hüseyin Yalçın  18 oy alırken; Bağımsız Meclis Üyesi Ali Çakır ise 20 oy alarak Denetim Komisyonu Üyeliğine seçildi.

79 KİŞİLİK GEÇİCİ İŞÇİ POZİSYONU AÇILDI

Denetim Komisyonu üye seçiminin ardından 3’üncü gündem maddesi olarak Bilecik Belediyesi tarafından 2019 yılında kullanılacak geçici işçi pozisyonlarının belirlenmesi konusu görüşüldü. Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik tarafından konu ile ilgili bilgi verilmesinin ardından , 79 kişilik geçici işçi pozisyonu açılması Meclise sunuldu. Teklif, oy çokluğu ile kabul edildi.

ZABITA VE İTFAİYE PERSONELİNİ MESAİ ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

4’üncü gündem maddesi ise  Zabıta ve İtfaiye Müdürlüğü personelini aylık maktu mesai ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili oldu.  Meclis Üyelerinin oyuna sunulan brüt 337,50 kuruşluk maktu mesai ücreti oybirliği ile kabul edildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE YÜZDE 10,75 ZAM

Gündemin 5’inci maddesinde  Bilecik Belediyesi’nde görev yapacak  sözleşmeli personellerin ücretleri belirlendi. Sözleşmeli personellerin 2018 yılı ücretlerinin üzerine yüzde 10,75 eklenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

BİLGİ EVİ PROJESİ İÇİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ SERKAN BİRCAN YETKİLENDİRİLDİ

BEBKA tarafından yürütülmekte olan güdümlü proje destekleri kapsamında Bilecik Bilim ve Uzay Teknolojileri Merkezi – Bilgi Evi (BUTEM)  Projesi kapsamında  Bilecik Belediyesi’ni temsil etmek üzere  Özel Kalem Müdürü Serkan Bircan’a yetki verildi.

Bilecik Belediyesi’ne ait taşınmazların satışı konusunda Belediye Encümeni’ne meclis üyelerinin oy çokluğu ile yetki verilmesi ve  imar konularının görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim