Bilecik Belediye Meclisi 2018 yılı ilk birleşimi Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın başkanlığında gerçekleştirilirken, toplantıda 4 gündem maddesi görüşüldü.
İlk gündem maddesi olarak Belediye Meclisinin her ayın ilk Salı günü saat 17.30’da toplanarak, tatilin ağustos ayında yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündemin ikinci maddesi olarak ise Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Kapalı oy ile gerçekleştirilen seçimde AK Parti grubunun adayları olarak Nihat Can 21, Şadan Turan 18, Şükrü Selöz 18 oy ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubunun adayı olarak Hamdi Salt 18 oy ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubunun adayı olarak Ayhan Arslan ise 17 oy ile Denetim Komisyonu’na seçildi.

Gündemin üçüncü maddesi olarak Belediyede çalıştırılacak geçici işçi sayısının geçen sene olduğu gibi 79 kişi olması oybirliği ile kabul edildi.

İmar konularının görüşülmesinin ardından Başkanlık makamınca gündeme getirilen,  Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü personelinin 2018 yılı aylık maktu mesai ücretlerinin belirlenmesi görüşülerek mesai ücretlerinin 312  lira olmasına oy birliği ile karar verildi.

“İHALEYİ ŞEHRİMİZDEN BİRİNİN ALMASI BİZİ MEMNUN ETTİ”

Gündem madedelerinin ardından Başkan Yağcı, çalışmaları devam eden projelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Seven Çarşısı olarak bilinin 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nın ihalesinin gerçekleştirildiğini hatırlatarak “İhaleyi şehrimzden bir firmanın alması bizi memnun etti. Mart ayaından itibaren çalışmalaırn başlamnası ve 15 ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. 2018’in sonuna geldiğimizde burası ve Elmas Büfe alanının bitmeye yakın bir duruma geleceğini düşünüyoruz”dedi.

“BESİ ÇİFTLİKLERİ ŞEHİR MERKEZİNDEN  HÂLÂ KALDIRILMIYOR”

Şehir merkezinde bulunan besi çiftliklerinin taşınması gerektiğiğini  birçok kez besi sahiplerine bildirdiklerini söyleyen Başkan Yağcı, “Besi çiftliği sahiplerine şehrin merkezinde bulunan alanlarını taşımasını pek çok kez söyledik. Kendilerine Yeniköy’ün olduğu yerde 45 dönümlük bir tarla verdik ve karşılığında 35 bin TL istedik. Onlar da bu fiyatı fazla buldu ve daha ucuz bir yer bulabileceklerini söylediler. Biz Belediye olarak bu konuda üstüm üze düşen görevi yerine getirdik. Fakat 5-6 kişi farklı bir yönden gündem oluşturmaya çalışıyor. Kendilerinin kırgın oldukları duyduk.Bizden Kurban Bayramı’na kadar izin istemişlerdi. Kurban Bayramı da geçti fakat bir girişimleri olmadı. Biz kimsenin hayvan beslemesine karşı değiliz fakat şehir merkezinde bulunan bu yerlerin bir an önce kaldırılması gerekiyor. Kaldırmadıkları için de kendilerine her gün ceza yazmak zorunda kalıyoruz.”dedi.


 

“TAŞERONLUK SİSTEMİ İÇİN DÜZENLEMELER YAPILIYOR”

MHP Meclis Üyesi Soner Olgun’un taşeronluk sistemi hakkında bilgi almak istemesi üzerine Başkan Yağcı, “Taşeron uygulaması yeni bir uygulama olduğu için muğlak yönleri de var. Bilecik Belediyesi olarak bizim taşeronda çalışan 210 işçimizin 20 tanesi emekli ve yaşı dolan işçiler olmak üzere, yani yaklaşık 190 tane işçimiz var. Taşreon uygulaması tüm çalışan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.  Detaylar geldikçe ekiplerimiz bu anlamda çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Biz de bu noktada tüm ihalelerimizi iptal ediyoruz. İşçiler bizim şirketlerimiz üzerinden hizmet vermekte. Biz firmalara ödediğimiz parayı işçilere ödeyeceğiz. Şirketlerin olması gereken niteliklerine ilişkin olarak çok net bir şey yok ama mevcut şirketimiz şu an buna yeterli. Ekipman noktasında da ekdik olan yerlere ilişkin doğrudan teminle hak verildi,devam ediliyor.Bu konuda öngöremediğimiz bir şey var, bu işte başlangıçta Belediyeelr yok gibi görünüyorlardı ama Belediyeler de şimdi bu işin içine girince bunun ekonomik düzenlemesini yapmaya çalışıyoruz. Çünkü Belediyelerin de bütçelerine ciddi bir artı değer getiriyor. Bunu dengeleme noktasında bir strateji çalışması yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim