Şehirlerin geleceği için en iyisini yapmak üzere büyük kararlılık gösteren, emek veren, değer katan yerel yöneticilere verilen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri, bu yıl 10. kez sahiplerini buldu.

Türkiye’de kentlerin güzelleşmesi ve sürdürülebilir projelerle kentin kültürel hayatının, sanatsal bakış açısının, çevre duyarlılığının, mimari bütünlüğünün, afet bilincinin, sosyal bağlılığının, ekonomisinin çok daha ileriye taşınması için çok emek veren Belediye Başkanları yaptıkları çalışmalar ile ödüllendirildiler.

BİLECİK BELEDİYESİ YILIN İL BELEDİYESİ SEÇİLDİ

Afet Yönetimi, Çevre Koruma, E-Belediyecilik , Kent İçi Ulaşım, Kent Ekonomisi, Kentsel Tasarım, Katılımcı Yönetim, Kentsel Dönüşüm, Sosyal Sorumluluk, Uluslararası İşbirliği, Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması başlıkları altında toplam 12 kategoride gerçekleştirilen ödüllendirmede Bilecik Belediyesi Çevre Hareketi çalışması ile Bilecik Belediyesi Yılın Belediyesi seçilirken, Belediye Başkanı Nihat  Can ise yılın il belediye başkanı olarak, ödüle layık görüldü.

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’BİLECİK BELEDİYESİ ÇEVRE HAREKETİ’’ PROJESİ İLE ÇEVRECİ BELEDİYECİLİĞİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİNİ SERGİLEDİK VE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜK’’
Bilecik Belediyesi tarafından alınan ödüle ilişkin bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Nihat Can, ‘’Bilecik Belediyesi Çevre Hareketi projesi ile çevrece belediyeciliğin güzel bir örneğini sergiledik ve ödüle layık görüldük’’ ifadelerini kullanarak, ‘’Önceki Belediye Başkanımız şimdi ise Milletvekilimiz olan Selim Yağcı’nın bizlere bıraktığı hizmet bayrağını en iyi şekilde tutmaya gayret gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Kendisi döneminde gerek çevreci belediyecilik anlamında gerek diğer alanlarda başlamış olduğumuz güzel çalışmaları neticelendirdik ve çoğunu insanımızın hizmetine sunduk. Tabi ki bu ödüller ve başarılar bizlere yeni çalışma ve projelerimizde güç ve şevk verecektir. Almış olduğumuz ödüller ilimize ve insanımıza hayırlı ve uğurlu olsun’’ ifadelerini kullandı.

BİLECİK BELEDİYESİ ÇEVRE HAREKETİ PROJESİ

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Bilecik Çevre Hareketi çalışması içerisinde; Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi (EKAY) ile birlikte; Bilecik Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi, Bilecik Belediyesi Biyoçeşitlilik ve Kültürel Çeşitlilik Endeksi Çalışması, Bilecik Belediyesi Karbon Ayak İzi Çalışması, Bilecik Belediyesi Ağaç Koruma, Envanterini Oluşturma ve Dijital Takip Sistemi ve Son Teknolojik Klorlama çalışmalarıı yer alıyor.

Her birisi çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından örnek gösterilen çalışmalar arasında yer almış ve ödüle layık görülen Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi (EKAY)  ülkemiz ve dünya ölçeğinde örnek ve büyük projelerden biri olup birçok belediye tarafından örnek olarak alındı.

Editör: TE Bilişim