İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Gülümbe köyünün ilerisine yapılan yeni asfalt şantiyesinin ihalesinin geçtiğimiz hafta gerçekleştiğini ve şantiyenin Mart ayı sonuna hizmete gireceğini söyledi.

%45’lik fiyat kırımı yaşandı

Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla, Ocak ayının son haftası yapılan ihaleye 3 firmanın girdiğini belirten Yıldırım, ihaleyi 1 milyon 842 bin TL + KDV bedelle EMAK firmasının kazandığını ve ihale sonucunda %45’lik bir fiyat kırımı yaşandığını söyledi. “İhale tahmin ettiğimizden çok daha düşük bir bedelle gerçekleşti” diyen Yıldırım, normalde kiralanması düşünülen asfalt dökücü- finisher makinesini alabilecek bütçelerinin kaldığını söyledi. İşin teslimi için 3 aylık süre olduğunu belirten Yıldırım, firma yetkilileriyle görüştüklerini ve plentin 1 ay içinde Özel İdareye teslim edileceği ifade etti.  

En geç Mart sonu Nisan başında hizmete girecek

İhalenin tamamlanmasının ardından dün yüklenici firmayla sözleşme yapıldı ve inşaat alanında şantiye kurulmaya başladı. Çalışmalara ara verilmeden devam edileceği, asfalt plentinin 1 ay içinde kurulacağı, test çalışmalarının ardından plentin en geç Mart sonu Nisan başında hizmete gireceği öğrenildi. Yeni şantiyenin hizmete girmesiyle birlikte, Karasu vadisinde bulunan ve çevreye verdiği zarar nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşların tepkisine neden olan eski şantiye, bulunduğu yerden kaldırılacak.

Yollara ciddi yatırım yapılacak

İl genel Meclis başkanı Serkan Yıldırım, İl özel İdaresine 2 yeni greyder, 1 ekskavatör, 3 kamyon ve 1 de tır çekici alındığını,  1 greyder, 1 ekskavatör ve 1 minibüs için de sipariş verildiğini söyledi. Yıldırım, yeni asfalt plentinin kurulmasının ardından, ilk işi olarak kar nedeniyle ciddi zarar gören köy yollarının yama ihtiyaçlarının karşılanacağını ve bu sene yollara ciddi bir yatırım yapılacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim