Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 31 Aralık Perşembe saat:21.00’den 4 Ocak saat: 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirtti.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Geçtiğimiz yılbaşında Bilecik çarşı merkezinde Bilecik Belediyesi organizasyonunda sokak partisi düzenlemiş ve özellikle gençler gecenin geç saatlerine kadar müzikler eşliğinde doyasıya eğlenmişti.

Covid-19 sebebiyle Bilecik’te bu yılbaşında herhangi bir organizasyonun söz konusu olmayacağı öğrenilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantının ardından yılbaşında sokağa çıkma yasağının uygulanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak yurt dışından temin edilen aşının, belirlenen takvimde ve uygulama kapsamında, en kısa zamanda milletin hizmetine sunulacağını belirtirken, yerli aşı üretimiyle ilgili çalışmaların yakından takip edildiğini söyledi.

"İnşallah bahar aylarında kendi aşımıza kavuşarak çok daha yaygın bir aşılama sürecine geçeceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte tedbirlerin sıkı şekilde devam ettirileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Elde edilen kazanımları güçlendirmek için sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır. Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları, ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecektir. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malullüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacaktır. Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri, maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaklardır. Sağlık Bakanımız ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı bu hususun süratle neticelendirilmesi hususunda görevlendirdim."

Editör: TE Bilişim