Bilecik’in Gazipaşa mahallesinde bulunan ve 1971 yılında yapılan Ertuğrulgazi Camii için Çevre ve Şehircilik Bilecik İl Müdürlüğü tarafından risk arz ettiğinden T.D.V Mütevelli Heyeti kararı doğrultusunda yıkımına karar verilmişti. Bu çerçevede yeni bir Camii için proje hazırlıkları tamamlandı.

Komisyon başkanlığını İl Müftüsü Necati Akkuş’un üslendiği ihaleye 4 firma katıldı.

Yıkımı gerçekleşen Ertuğrulgazi Camiinin yerine yapılacak olan cami ihalesine 4 firma katıldı. Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesinin yaptıracağı Ertuğrulgazi camii ve müştemilatı beton arma kaba inşaatı ihalesi Bilecik İl Müftülüğünde gerçekleşti.

Bilecik İl Müftülüğü organizesinde T.D.V Bilecik Şubesi tarafından yaptırılacak olan Ertuğrulgazi camii ve iksa işleri yapım iş kapsamında yaptırılacak olan proje ile ilgili 04.01.2019 tarihinde yapılan ihaleye katılan firmalardan en yüksek teklifi Keskinoğlu taahhüt İnşaat Temizlik Ticaret LDT. ŞTİ. verdi.

Şehrin merkez camii konumunda olacak olan cami bünyesinde Diyanet Gençlik Merkezi, erkek/kadın, engelli şadırvanları, iş yerleri ve çay ocağı bulunacaktır. Söz konusu cami 750 mk cami içi, 650 mk cami dışı musalla mahalli sahip olan caminin hizmete açılması sonrasında 1400 kişi aynı anda ibadet etme imkânı bulacak.

Editör: TE Bilişim