Hızlı trenin hizmete girmesiyle birlikte Bilecik YHT garından şehir merkezine ulaşım problemi yaşanmaya başladı.  İlimize trenle gelen yolcular, özellikle geç saatlerde dolmuş veya taksi bulamadıkları için sıkıntı yaşıyorlar. Konuyu Belediye Meclisinde gündeme getiren CHP’li Seyfi Özgen, YHT garını İstasyon Mahallesi’ne bağlayan yolun bozuk olduğunu ve gece gelenler için taksi veya dolmuş imkanı olmamasının yolcuları mağdur ettiğini söyledi ve olumsuzlukların telafi edilmesini talep etti.

“YHT garına doğalgaz hattı çekildi ama gaz verilemiyor”

Özgen’in talebine cevap veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, YHT garını İstasyon Mahallesi’ne bağlayan yolda doğalgaz altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve asfaltlamanın bu çalışmanın sonunda yapılabileceğini söyledi. Yağcı; “YHT garına doğalgaz bağlantısı yapıldı ama Aşağıköy’e giden altgeçitten hattı geçirirken takıldılar. Bu nedenle halen hatta gaz veremiyorlar. Gaz verildikten ve son kontrolleri yapıldıktan sonra yol asfaltlanacak” açıklamasını yaptı.  

YHT garındaki ulaşım sorunu hakkında da açıklama yapan Yağcı, bölgenin hem minibüs hem de taksi ihtiyacı olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde Hürriyet ve Bahçelievler mahallelerine birer yurt açılacağını da söyleyen Yağcı,  hem bu mahallelere hem de yeni otogar ve YHT garına taksi durağı açacaklarını belirtti. Yağcı şu açıklamayı yaptı:

“Yeni taksi plakaları ihaleye çıkacak”

“Yatırımlara paralel olarak hem taksi, hem de minibüs ağı kurulacak. YHT garına özel Gar Taksi kuracağız. Şehrimizdeki mevcut taksilerde de plaka konusunda bir düzen kurulmuş değil. Bundan önceki süreç sancılı geçti, bu yüzden bundan sonraki sistemi taksicilerin kurmasını ve Belediye olarak bize bir teklif getirmelerini istiyoruz. Onlarda bize henüz bir teklif gelmiş değil. Böyle olursa, biz onları en az mağdur edecek şekilde bir çözüm üreteceğiz. Önümüzdeki günlerde hem Bahçelievler Mahallesi’ne hem de Hürriyet Mahallesi’ne yurt açılacak. Yeni otogar ve YHT garında da taksi hizmeti olması gerekiyor. Buralarla ilgili gerekli çalışmaları yapıp, önce mevcut taksilerin buralara dağıtımını, sonrasında da yeni taksi plakalarının ihalesiyle bu açıkları tamamlamayı istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim